maanantai 20. helmikuuta 2006

Bärliiniin...

..vievät kaikki tiet? Hoh ja hoi - onpahan ollut kipeät konferenssimatkapäivät. Sanalla sanoen huimaavan hurmoksen ja korviaraastavan kuumotuksen välillä kaikki mahdolliset tuntemukset. Vaan tulipahan tehtyä. Ja opittiin ainakin se, että saksassa voi aina juoda ruokajuomana VAIN teetä - ja että kaukaiseen saunaan on pitkä matka metsässä. Pimeässä. Vain kännykän näytön valo turvaamassa tietä.

Hassu ajatuskatko vastaanottajilta silti. Miksi raahata kymmenen suomalaista pienen pieneen puulämmitteiseen saunaan keskelle metsää myöhään illalla? Suomalaisia? Saunaan? No, perimmäiset syyt lienee tulevat nähdyksi ja kuulluiksi myöhemmin. Mutta saunaa käytettäessä tulee Keski-Euroopassa kiinnittää erityistä huomiota seuraaviin asioihin:

1. Muista juoda lasi appelsiinimehua ennen ja jälkeen saunakäynnin.
2. Saunassa tulee olla vain ja ainoastaan "tiimalasin näyttämä aika." Maksimissaan siis noin 20 minuuttia.
3. Saunan jälkeen tulee käydä kylmässä (!) suihkussa. Jotta saunassa kuumennut veri jäähtyisi.

Mitäkähä? Paikallisten tuntemus saunakulttuurista eroaa siis hieman omistani - erikoisin syy saunassa käymättömyyteen kuulosti olevan juuri tuo pakollinen kylmä suihku. Jos ei siitä pidä, ei siis voi käydä saunassa. Ikuna. Heh.

Huomenna töihin takaisin. Ja loppuviikko sitten taitaa olla pientä haipakkaa. Olisipa kiva, jos joskus voisi omassa elämässäänkin painaa pausea ja saada yhden asian kerrallaan hoidettua loppuun. Laskeskelin tuossa juuri, että seuraavan 131 päivän aikana tiimillämme on noin 90 kuolemanviivaa noudatettavana. Keskimäärin yksi per päivä siis. Rai rai.

Ei kommentteja: