tiistai 21. helmikuuta 2006

Kahvia, anyone?

Laiha kaffi ärsyttää. Ja kylmä kahvi kaunistaa. Olkoonkin, että vatsa ei kyllä kestä sitä määrää, jota kaunistumiseeni tarvittaisiin. Ngh. Tänpäiväinen kahvin laihuus on suoraan verrannollinen ärsyyntymisen määrään. Ei voi jaksaa istua kahvitauolla merkityksettömistä asioista puhuvien ihmisten kanssa, jos ei edes saa tarvittavaa määrää kofeiinia kupposestaan. Eihän?

Eilen otin puolivahingossa kolmen tunnin tirsat. Kaikki tietänevät tunteen, kun makuuasennossa, esimerkiksi lehtien luvun yhteydessä silmäluomet alkaa painaa noin kolme miljoonaa kiloa ja lämmin unetus valtaa koko kropan. Ajatuksena on AINA torkahtaa "vain hetkeksi", mutta karu totuus usein valkenee, kun herää tunteja myöhemmin pimeästä kodistaan. Kolmen tunnin tupluurien ongelmana on myös se, että ne usein väsyttävät enemmän kuin piristävät. Eilenkin meni ihan hirmuisen kauan siihen, että horros kaikkosi.

Mutta. Aurinko paistaa. Eli kevät tulee kovaa kyytiä. MOT. Aamulla olin kuulevinani myös jonkun eksyneen pikkulinnun karjahtelevan Tehtaanpuistossa. Tai sitten ääni tuli ratikkapysäkkini vieressä sijaitsevasta leikkipuistosta. Olisiko siistiä leikkiä kurahaalareissa (onko nykyään muuten enää kenelläkään pikkumukulalla sellaisia muovisia kurahanskoja? Miksi niitä edes sanotaan..?) ja roikkua kiipeilytelineissä ja tehdä hiekkakakkuja... Ei välttämättä edes olisi. Aina voi silti olla sitä mieltä, että joskus muulloin on ollut onnellisempi kuin tänään. Ja tässä hetkessä.

Onnellisempi kuin milloin? Ai nytkö? Entä jos tuolloin menneellä "onnellisuuden aikakaudella" ei kuitenkaan silloin tuntunut suhteessa yhtään enempää onnelliselta kuin tässä ja nyt? Mitä se sitten tarkoittaa?

Ihansama. Hengitän. Olen siis olemassa. Mutta ajattelenko?

ps. Helsinkiin pitää saada lisää historiallisia monumentteja! Tämä on Berliinin matkamme yksi ehdottomasti suurimmin selkeytyneistä puutteista armaassa kotimaassamme. Sillä kaupungilla on ihan huikea historia, johon tutustumisen pitäisi myös olla lakisääteistä jo ihmiskunnan tuntemuksenkin ja ymmärtämisen takia. Saisikohan EU:lta moisiin hankkeisiin rahoitusta. Pitää selvittää.

Ei kommentteja: