tiistai 14. maaliskuuta 2006

Hanureita ja japanismia

Tarinoita elävästä elämästä, osa 23½:

puhelin soi tuossa taannoin, aamulla kello 09:03. Ihmisillä, jotka soittavat toimistoihin ja virastoihin noin kolme minuuttia niiden aukeamisen jälkeen on yleensä mielestään Todella Tärkeää Asiaa. Asiaa, jonka toimittamista ei siis voi odottaa hetkeäkään - edes sitä hetkeä, kun henkilökunta saa kengät jalastaan ja sähköpostinsa auki. No, joka tapauksessa eräskin ystävällinen isäihminen siellä killuutti, mielessään tyttärensä, joka jo hetken on viettänyt vaihtarieloa Japaniassa. Paikallinen perhe kuulemma oli muuttunut innostuksesta soikeaksi kuullessaan, että mimmi taitaa hanurismin salat. Sen soittimen salat siis, ei minkään perversion.. (hih).

Iskä oli luvannut selvittää asiaa lapsensa puolesta - ja kysymys kuului siis: millä keinoin ja kustannuksin kyseisen kapistuksen saisi kipattua eteläpohojammaalta Aasiaan? Hmm. Mietitäänpä. Käsittääkseni meidän byrååssamme ei vielä toistaiseksi harrasteta kuriiri-/lentotoimintaa ja paikallisposteista on usein selvinnyt melko täsmällisestikin postipakettien lähetyskulut. Tämän myös kerroin ko. isälle - ja havaitsin samalla kellonlyömällä, että isä itsehän myös on valtion postin palveluksessa. Eli loppuviimein päätelmänä: soitto esimiehelle olisi todennäköisemmin ratkaissut ongelman allekirjoittanutta hemmetin paljon vikkelämmin.

Sarjassamme muita viime aikoina esiintulleita kysymyksiä hermostuneilta vanhemmilta: K: voiko opiskelijaviisumiin tarvittavassa passikuvassa olla silmälasit (V: voi..kai? Miksei vois?). K: Mikä on Japanin suurlähettilään residenssin tarkka katuosoite? (V: hmm..selviäiskö numerotiedustelusta? Ai ei vai? Mielenkiintoista.) K: Kun jenkkeihin lentävillä on välilasku Frankussa, niin paljonko pitäisi vaihtaa Deutsche Markkoja tax free -ostoksia varten? (V: Aha. Just, taas näitä tapauksia.. Saksassakin _taidetaan_ tänä päivänä jo käyttää euroja..?)

Ei voi aina käsittää asiakaspalvelun mutkia ja kuoppia. Ei vaan voi.

2 kommenttia:

Juho kirjoitti...

Lurjus!!!!

Etkä sitten lainkaan kertonut missään vaiheessa, että harrastat tällaisten elämänviisauksien kirjoittelemista pitkin ja poikin internettiä ja sen ihmeelistä maailmaa. Voisin olla loukkaantunut, mutta en kehtaa kun nyt vasta tajusin, että tuo nickisi linkki vie johonkin.

kirsi kirjoitti...

Heh. Et sä onneksi pahasti ole myöhässä huomioinesi - as you can see, ni tässä jännittävässä nettipäiväkirjassa ei vielä hurjan monta postausta ole...


Eli ei kande loukkaantua - ei tätä muuallakaan niin vallattomasti ole mainostettu. Ens sunnuntain hesarin etusivulla sit ehkä ;-)?!