keskiviikko 5. huhtikuuta 2006

C.S.I.

Tästä keskiviikkoaamusta ei paljon kannata jälkipolville puhua. Fiksaationi pieneläinten jätöksiin (ks. 6.3.2006) sai tänään ihan uuden säväyksen, kun joku huumorveikko oli sitten päättänyt ystävällisesti tervehtiä edustamaani yritystä eli yhteisöä. Toisin sanoen aamulla tuossa oven edessä odotti kirjekuori virman nimellä, jossa oli "kiitos hyvästä vaihtovuodesta" ja sisällä siis pussillinen sitä itseään. Eli p*skaa.

Tekijä on jo selvillä (ei siihen edes sitä ihq-d44 elävältähaudattua-CSI-miestä tarvittu) - mitänäitänyton kesken vuoden palautettuja amatikoulun pelti linjalaisia tuolta Varsinais-Suomesta. Mutta silti ihailla täytyy jälleen kerran Suomen nuorisoa - kyllä täällä jaksetaan yrittää! Ja ei kai se edes ole mikään rikos lähettää ihmisille paskaa. Vai onko? Onnekseni kollega asuu avossa polliisin kanssa -voidaan tarvittaessa konsultoida ammattilaisia aiheella. Tai sit vois vastapalloon lähettää tälle kundille uhkauskirjeen tyyliin "I know people in Sicily..."

((Mikä itse asiassa onkin totta tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aiemmin. Tuolla Youth Eventissä oli nimittäin paikalla myös Luigi Palermosta. Ja kundi joka esitteli itsensä "Aim Luukka, ai kam from Iitttalii, te taun koolled Naapppolii. Ahihihii.))

Eilen illalla oltiin Kansallisarkistossa tutustumassa, no, kansallisiin arkistoihin. Tarkemmin siis meidän lahjoitukseemme Suomen tutkijoille muutaman vuoden takaa. Ihan käsittämätön se lafka tuossa ihan ydinkeskustassa - ne "lukusaleissa" (huikean korkeat uusrenessanssia edustavat huoneet, joissa aikaisin materiaali keskiajalta) viihtyvät ihmishahmot vaikuttivat osaltaan myös hieman siltä, että ovat olleet läsnä arkiston perustamisesta lähtien. Sen verran oli valkoista tukkaa esillä.

Käsittämätöntä on myös se, että nuo aikaisimmat kirjalliset matskut eli keskiaikaiset kirkonkirjat (tjtn) tulevat säilymään myös seuraavat 500 vuotta (jos luoja suo ja viskaalit sallii) - toisin kuin tänä päivänä kuulakärkikynällä kirjoitetut ja esim. muovitaskuihin säilötyt asiakirjat.

Think about that. Kyllä keskiajalla oli kaikki niimpaljo paremmin!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

postileimasta paikkakunta, rekisteristä tiedot ja soitto Tapauksen isille.

Tai toisaalta ehkä se on saanut jo rangaistuksensa lusikoidessaan paskaa kirjekuoreen. Hmm.