torstai 20. huhtikuuta 2006

Kolibakteeri

Katsoin eilen teeveestä jännittävää ja huolella tehtyä tieteellistä dokumenttia, joka sykähdytti erityisesti aihevalinnallaan tällä kertaa. Maikkarilta, kympin uutisten jälkeen siis. (ja joo, oli se myytinmurtajat. Valitettavasti.) Eilen ne karvanaamaiset nörtit testasivat onko väittämässä, jonka mukaan vessassa pöntön lähettyvillä säilytettävissä hammasharjoissa on ihan hulluna pöpöjä, perää - vai eikö siinä oo..

Ja kappas kummaa. Kuukauden intensiivisen testaamisen jälkeen (harjoja siis käsiteltiin antibakteerisin käsin, hammastahnalla ja puhdistetulla vedellä aamuin illoin) sitten tutkijatädin toimesta tehtiin joku ihmeellinen viljely - ja kappas kummastusta: kolibakteereita oli wc-tilassa säilytetyissä hammasharjoissa tasan saman verran kuin keittiössä kuvun alla pidetyissä verrokkiharjoissakin. Eli hyvin vähän, jos ei paljon ollenkaan. Jihuu!

Vessassa säilytetty hammasharja on siis yhtä vähän (tai paljon) terveydelle haitallinen bakteerien suhteen, kuin esimerkiksi huvin ja viihteen vuoksi tyynyn alle sujautettu kapistus. What a relief! Mä kun olen viettänyt useita unettomia öitä vain pohdiskellessa, mihin kulmaan kotonani voisin hamppiharjani turvallisesti säilöä. Taidan laittaa sen wc-pöntön vesisäiliöön for the time being. Ha ha.

Lauantain raclettejuhlat on peruttu. Tuplabuukkauksen vuoksi juhlaresidenssissä bunkkaakin yksi kappale täti-ihmisiä, joka ei ehken kestäisi Boardin kinkereitä kovinkaan pitkään. Konsnrenttiin voi siltin mennä - kaikki kynnelle kykenevät siis Vanhalle lauantaina kello 18:30. Siellä kuulee Kuulaa.

Ps. Naapurin rouva Sarvi, 87-v. on palannut. Teevee pauhaa aamua iltaa ja känpässä palaa jopa valot. Se joko oli tajutonna kolme kuukautta ja yhtäkkiä heräsi koomasta kauniiden ja rohkeiden lailla, taikka sitten hää on ollut Neitsytsaarilla tschetsuaalimatkalla kaikki nämä kuukaudet. Kunpa tietäis.

1 kommentti:

kaifa kirjoitti...

Kuula kalloon!

Luulin ensin tulleeni väärään blöögiin. INNO on näköjään käynyt sisustamassa ja kirsusein on saanut uudet keväiset värit. Hieno on!

Konsertista sen verran, että paikalle saapuvat pääsevät kuulemaan kantaesityksen Kuulan eräästä teoksesta. Kantaesitys tarkoittaa, että teos esitetään ensimmäistä kertaa. Tässä vaiheessa nevareille tiedoksi, että Kuula on kasvanut kukkaa jo sadan vuoden ajan. Mun mielestä ainakin tää on ylisiistii, mutta mä olenkin vähän nörtti.