keskiviikko 17. toukokuuta 2006

Jokilaivastelua

Olin eilen Turuus. Tienasin palkkani tekemällä yhden vaihtarihaastattelun - ja sen jälkeen suunniteltiin kevään kuumimpia messukarkeloita paikallisten (lukioikäisten) vapaaehtoisten kanssa. Siideröinti auringonpaisteisessa illassa jokilaivan kannella ei ole ollenkaan hassumpi muoto viettää tiistai-iltaansa.

On jotenkin sellainen fiilis, että tässä viimeisten viikkojen aikana oon tehnyt ehkä enemmän asioita kuin pitkään hetkeen. Hirveän monta ns. virstanpylvästä (joita on suunniteltu ja joista on puhuttu piiiiiiiiiiitkään) on jo takanapäin - ehkä hieman helpottunutkin olo on osaltaan. Töissä puolestaan vuodenkierto seuraa samaa rataa, nyt on aika valmennusten, kohta puhelimessä ärhistellään viisumeista, puuttuvista tai epämieluisista isäntäperhetiedoista ja syksyllä alkaa jatkuva nahistelu koti-ikävää ja ikävystymistä vastaan. Musta on tulossa aikuinen, kai, kun näin rutiineihin olen jo kangistunut.

Aikuiselta tuntui oloni myös aamusella, kun repeilin Peltsin ja Marjan jutuille. Ääneen. Kävellessäni. Vastaantulijoilla mahtaa olla pelko persiissä, kun juuri hetkeä ennen kadulla kohtaamistamme purskahdan suorastaan nauruun - ja usein vielä erehdyn katsomaan vastaantulijaa silmiin. Hihihihiii. Mä saan pian jonkun polliisiseurueen perääni työmatkoilleni.

Aamun parasta antia oli silti Top 4 -lista "R-alkuisista ruuista" - joka meni jolteensakin näin.

1. Rönttöset (kainuulainen perinnepiirakka - älä kysy enempää).
2. Räiskäleet (tekee ihmisen onnelliseksi. MOT.) Lätyistä kyllä meillä on aina puhuttu, mutta silti ihan parhautta syödä kuumia lättyjä mansikoilla ja vaniljajätskillä hyvässä seurassa.
3. Rössy (eli veripalttu). Rariossa juontajat puhuivat rössyn valmistuksesta uunissa - ja sittemmin sitä pitäisi paistaa voissa! Oulusa koulusa kyllä syötiin rössypottua ihan keittona... Sianlihhaa ja pottuja ja rössyä ja riittävästi lientä. Ngh. Rössypotulle on myös sävelletty laulu, jota mm. äitini estraditaiteilijaryhmä "Kuumat Aallot ry" esittää. Heh.
4. Rieska (olipa se sitten perunaista taikka ohraista, ni hyvvää on!). Kotona leivottiin leivinuunissa potturieskaa - piimäiseen taikinaan perunamuussia ja sitten epämääräisen malliset lituskat leipäset leivinuuniin. Olipa hyvvää - jos ei ole tuoretta rieskaa voisilmällä maistanut, niin ei hyvästä leivästä tiedä mitään. Ugh, olen puhunut.

Listat on kivoja. Voisko joku tehdä mulle listan esimerkiksi N-alkuisista hyvistä biiseistä tai K-alkuisista haukkumasanoista? Jooo-o...

1 kommentti:

Kati kirjoitti...

1.Näitä polkuja tallaan (Matti ja Teppo)

2.Niin kaunis on taivas (tai jotain sinnepäin, se Jasmiini euroviisuis)

3.Niin yksin mä oon (Matti Nykänen)

4.Nti Groove(Aikakone)

5.Näin se kesäloma toimiii (Matti ja Teppo)