maanantai 29. toukokuuta 2006

Sommaren är kort

..mutta silti se on täällä. Tänään, ainaskin. Faktuaalisina todisteina kesän saapumisesta keskuuteemme voi pitää ainakin seuraavia:

1. Turret on back! Tänään ekat aasialaista syntyperää olevat maailmanmatkaajat pysäyttivät mun aamutoimet jo Tehtaanpuistossa. Vanhempi pariskunta tai pariskuntien rykelmä, vyölaukut, taiteltu kartta, epäröivä katse sekä kaulassa/kädessä roikkuva kamera yleensä antaa ilmi nämä kotikaupunkiimme tutustuvat ummikot. Mulla on eittämättä kaikkina näinä Helsingin-kesinäni ollut sellainen ei-tsadilainen tapa pysähtyä opastamaan eksyneitä lampaita. Ja niin siis tänäkin aamuna. Ihan tautisen kesäinen fiilis tulee moisesta.

2. Luokkaretkiryhmät on vallanneet keskustan. Täällä suorastaan vilisee kaiken maailman käläviäläisiä ysiluokkalaisia, jotka innosta soikeina (mutta toki ihan h*lvetin khuuleina, kon ei siinä iässä nyt vaan SAA kiinnostua MISTÄÄN) kyttää Suuren Kaupungin Hulinaa. Yhden espoolaisäidin valitukset maksullisista kouluretkistä kuulemma ovat aiheuttaneet suurta vahinkoa joillekin perinteisille luokkaretkikohteille.. Mutta kaupungin päättäjät - ei huolta. Tulkaa ihan koska tahansa päivystämään Aleksille, niin hoksaatte että suinkaan KAIKKI luokkaretket eivät ole vielä perutut. Valitettavasti.

3. Kaduilla haisee pissa. Mysteerisesti kaikki mörriäiset on taas lämpimien ilmojen kunniaksi kaivautuneet koloistaan ja ottaneet haltuunsa niin ovisyvennykset, pusikot kuin sisäpihatkin - käymälöikseen siis. Ihan järjetön kusen käry ollut tässä viime päivät - eikä siis suinkaan vaan mun kotonani, vaan ihan ulkotiloissakin. Komiaa.

4. Lievää vilkkusilmäisyyttä ja kevytkenkäisyyttä on havaittavissa vasemmalla ja oikealla - allekirjoittanuthan otti ja rakastui (taas!) eilen illalla Arto Nybergin talkkarissa esiintyneeseen Aki Riihilahteen. Sillä on ihan käsittämättömät jutut, maaaaaaaailman kauneimmat silmät, jopa fiksuja ajatuksia (noin niinq siviilikansalaisenakin, ei pelkästään futarina) ja sana ns. hallussa. TJEU: www.akiriihilahti.com. Napakat nettisivut KOLMELLA KIELELLÄ. Ja sen lisäksi kundi kirjoittaa juttuja mm. the Timesille. OMG, aim in lööööööööv. :)

Ps. Mun hienostokaupunginosani on kärsinyt hirvittävän imagonromahduksen. MOT. Perjantaina mun huudeilla järjestettiin miekkari Seiskaa (!!!) vastaan. Kadulla oli kymmenkunta maijaa, mellakka-aitoja, poliisipartioita ja parikymmentä journalistia. Ja kolme (3) mielenosoittajaa - joista yksi oli melkoisen alamittainen taapero. Lisäksi viikonloppuna lähestulkoon naapurikorttelista löytyi murhattuna yksi kappale tunnettuja seksuaalivähemmistöön kuuluvia (?) ja antiikkia sekä taideaarteita kerääviä talousoikeuden professoreita. Kamala tunnelma. Onneksi ei tullut lähdettyä radalle torstaina (kuten oli suunnitelmissa) - tiedä vaikka murhamies olisi iskenyt kahdesti Punavuoressa Agatha Christietä mukaellen........

5 kommenttia:

kaifa kirjoitti...

Terveinen POLtugalista! Tulin siihen tulokseen, että kesä on paikka maailmassa. Kuumaa oli: 36 astetta tais olla viikon ennätys.

-K

Juho kirjoitti...

Kesä tosiaan lienee paikka, mutta täällä se ei ole. Samat kelit kun suomessa. Blääh!

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi Kanderstegissa sentään sataa tänään lunta! Kyllä, koko kylä on valkoisenaan ja viikonloppuna olisi tarkoitus avata leirintäalue. (vaatimattomat 500 henkeä bookattu viikonlopun reissulle telttoihin, hyvällä säkällä vessojen putket jäätyy vielä sitä ennen ja sitten on itku puserossa Naamalla ja muutamalla muullakin) Elämme jännityksessä.

japa kirjoitti...

Mun käsittääkseni mun ja Aki R:n lisäksi ei ole muita fiksuja futareita. Paitti että mää lopetin sen futaamisen jo.

Lasketaaksitä?

kirsi kirjoitti...

Jeee! Täällähän on villi kommentointimeininki. Ihan kuin just useampikin kuin yks ihminen lukis näitä juttuja. Jes!

Mites Naaman telttareissulaiset voivat, joko on ikirouta sulanut?

Ja joo japa, sä pääset kyllä kanssa osastolle fiksut, filmaattiset ja hurmaavat futarit. Ihan just sen takia ja siitä huolimatta.