lauantai 29. heinäkuuta 2006

Kesälomakatsaus

Näin viime metreillä ennen hektiseen (mutta rennon leppoisaan, as we all know, ha!) järjestöelämään paluutani on hyvä lienee tehdä osavuosikatsaus allekirjoittaneen kesälomaan. Tunnettu faktahan on siis se, että ensi viikon kuumimpia keskustelunaiheita niin kaffi- kuin terassipöydissäkin on "no, oliko onnistunut loma.." Tässä siis allekirjoittaneen lyhyt yhteenveto eli alustus teemaan - lisää saa pyydettäessä henkilökohtaisestikin. Ehkä.

Casa de Keskitalo (sijainti lat/long: 65.0167, 25.4667)

Yksinkertainen ja suosittu, päärakennuksesta, autotallista sekä kasvihuoneesta koostuva huoneistohotelli, jossa on korkeampaankin laatuun tottuneelle hyvä palvelu. Hotelli sijaitsee Lapinkankaan keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä Päivärinteen juoppoparantolasta ja Pueblo Mañanalta. Pikkaralaan on matkaa n. 2 km. Hotellin edustalla on pieni aurinkoterassi, jossa on kaasugrilli, aurinkotuolit ja snackbaari.

Ilmastointi: Vain autossa, ei sisätiloissa. Keskuslämmitys sensijaan löytyy.
Uima-allas: Ei.
Lastenallas: Kyllä. Pikkuveljen pool partyjen jäljiltä tosin tyhjennetty.
Baari: Ööh. Kyllä. Erityisesti musta Freixenet ollut suuressa kulutuksessa.
Ravintola: Ainoastaan allekirjoittaneen toimesta. Mutta safka sitäkin maukkaampaa. Erinomainen hinta-laatusuhde.
Keskilämpötila: 16-22ºC. Alavilla mailla tosin hallan vaara erityisesti yöaikaan.

Paikallinen keskusta (Oulu) 19,5 km. Autolla ylinopeutta n. 16 minuuttia.

Oulussa yhdistyvät keskiaikainen pohojoispohojammaalainen kulttuuri sulavasti kansainväliseen huvielämään. Yhdessä hetkessä kiertelet pitkin pissinhajuisia, kapeita katuja ja kujia, joiden varsilla on haitarinsoittajia, lapsia leikkimässä, kahviloita ja kalijabaareja. Seuraavassa hetkessä voit olla pitämässä hauskaa paikallisten julkisuuden henkilöiden, eli julukkisihimisten (mm. rallikuski Jasmin Mäntylä ja wannabe-julkku Henna Ylilauri) suosimissa kaupungin trendikkäimmissä ja kansainvälisissä ravintoloissa, baareissa ja diskoissa (lue: Giggling ja Onnela - joista molemmista ilmeisesti tulee kohta Onneloita. Lisäksi kaupungista löytyy myös Sassi. Arvannette, minkä ketjun paikasta kyse..?).

Oulu on enemmän kuin osiensa summa. Se on itse asiassa kolme erilaista paikkaa yhdessä, joissa liikut hetkessä tunnelmasta toiseen. Vaella vanhan torikeskuksen nostalgiasta (eläkeläiset munkkikahvilla muovituoleillaan, viuluviikareiden vinguttaessa soittimiaan karkkirahojen toivossa kahvilan ulkopuolella) vilkkaaseen yliopistokaupunkiin (puskaan pissivää nuorisoa ilta-aikaan enemmän kuin sieniä sateen jäljiltä), ja sieltä pitkälle, auringon kultaamalle hiekkarannalle (Nallikariksikin kutsuttu kahluuallas - meri syvenee uimakuntoiseksi noin 1,8 km kahlaamisen jälkeen. Jos siis sitten vielä tarkenee uida, yleensä kyllä ei!).

Hyvät oli siis lomat. Kaikin puolin. Luettujen kirjojen saldo ei tänä kesänä valitettavasti nousse yli kymmeneen, mutta vastaavasti teeveetä olen kostomielessä katsonut ainoastaan kolmesti. Ja vain Sinkkuelämää siis.

Hienoa on myös päästä takaisin "omaan" elämään. Eli sii juu suun, beibs, koskas pidetään syyskauden avajaisjuhlat?!

2 kommenttia:

Hullu-Mirkku kirjoitti...

Musta Steve oli karmee.

Nähdään tiistaina, perhaps. Tervetuloa takaisin. "Can't wait".

TV. Mirkku

kirsi kirjoitti...

Hmm. Ihana-Mirkku. Miksi musta tuntuu, että noilla sun lainausmerkeillä on "joku" "merkitys."

Ai ettei muka olis "kiva" nähdä, vai..?

Reps ja LOL.

Oot söpöin maailmassa. Onnittelut opiskelupaikasta möys. Joudun ehkä räjäyttämään Helian tosin. Tai pyytää sinne pyromaania raapimaan tikkujaan.