keskiviikko 26. heinäkuuta 2006

Party Zone

Oulussa oli ysikytluvun alkupuolella nuorisoasiainkeskuksessa viikoittainen disko, jonka nimi oli Party Zone. Ikäraja luonnollisesti K-15 ja ne khuuleimmat, vanhimmat, kauneimmat ja suosituimmat tyypit pääsi tietty Party Zoneen töihin, joko Järkiksi tai Yrkiksi. Järkät tarkisti papereita ovella (ja satunnaisesti myös pulloja sekä sitä, kuinka saatanan humalaan omppupompusta ja aurorasta voi tulla) - yrkät puolestaan päivysti vessoissa - no, sitä itseään... ((mental note; miten hienoa se nyt sitten on voinut olla, että on saanut istua perjantai-iltansa oksennuksen seassa, kännisten ja itkevien teinien keskellä. Not my kind of job, after all!))

Jos diseen pääsi sisälle asti (eli oli siis omat paperit ja ei kaatunut/oksentanut/itkenyt poken nähden), niin luonnollisesti kaikki mimmit heilutti itseään tanssilattialla - ja pojat syljeskeli lattialle vieressä. Yhtä lailla luonnollisesti mestoilla oli myös kahvila, josta sai ostaa limua sekä aulassa karaokelaitteet, joita taas ne khuuleimmat, kauneimmat ja suosituimmat tytöt käytti. Laulaakseen sellaisiakin ulkomaankielisiä hittejä kuin "Crazy for You", "Lady in Red" ja Fa! -mainoksesta tutun "I'm So Excited.." Yllättäen kaikki kundit oli ihan liekeissä ja pissi vaan hunajaa näiden esitysten edessä - meidän ei-suosittujen, ei-kauniiden ja ei-khuulien harmaavarpusten nyyhkiessä taustalla ja itkiessä vessassa. "Se pate ei ees huomaa että mä olen täällä..eikä kukaan rakasta mua ja porukatkin vittu vaan huutaa! Ja ens viikolla on enkun sanakoe ja vittu siihen pitäis lukea ainakin neljä sivua, yhyhyhyyyyyyyyyyy.."

Mä olin tuolloin ihan järjettömän kateellinen niille kaikille mimmeille, joiden äidit oli olleet kaukaa viisaita ja päästäneet teininsä CityDancen diskotanssikursseille. Parhaimpia/pahimpia kaikista bile-eläimistä oli The CityDancersit, joilla oli oma suosittujen tyttöjen tanssiryhmä ja omat kuviot - ja joita ne myös käytti hikisennahkeassa jumppasalissa minkä tahansa diskorytkeen tahdissa. Needless to say, että meidän kantelekerhon koreografialla ei juurikaan toiveita saanut eläteltyä - tai ylipäätään tullut edes tanssilattialle uskallettua. Maksimissaan uskaltautui illan hitailla siihen rinkiin, joka kiersi tanssilattian ympäri tantsukutsun toiveessa. Reps.

Opiskeluaikoina tehtiin galluppia aiheesta - melko monella pohojanmaalaisella paikkakunnalla nuorisodiskoja yhdistävä tekijä on juuri tuo hitaiden aikaan pyörivä piiri. Oikein high tech -versiossa kundit kiersi yhteen suuntaan ja mimmit toiseen, meillä Oulussa muistaakseni kaikki meni vaan yhteen ja samaan suuntaan. Ja oi voi sitä noloutta, jos tyyppi joka oli jo pyytänyt tanssimaan tuli vielä toisen kerran vastaan seuraavalla kierroksella. Mikä kamala tunnelma.

Mutta olisikos siistiä, jos edelleen baari-ilta päättyisi viimeisten hitaiden alkaessa hienoon rinkiin.. Siinä vois vielä tsekkailla markkinat: vapaat ja varatut sekä huudella jatkoja mielenkiintoisten tyyppien sattuessa kohdalle. Lisäksi illan raportointi poissaolleille kävisi oikeinkin sutjakkaasti, kon tietäisi tasan kuka tanssi kenen kanssa - millä syvyysasteella ja miten baari-ilta päättyi...?

Diskofiilikset päättyi tuolloin mun kohdalla aina puolenyön jälkeen kon isäni tuli autolla hakemaan kotiin. Kerran sain luvan olla kummitädillä yötä - piiiiitkä tarina johon kuuluu yksi viiniflinda, moneja ysiluokkalaisia, meikäläisen muistinmenetys ja järjetöntä nöyryytystä. Eli you'll hear this story some other time.

Silti, Ace of Basea, Snappia ja Haddawayta ei hymyilemättä voi kuunnella. I wish I had been a CityDancer myself... :)

2 kommenttia:

kaifa kirjoitti...

tässä, jos tarvii vähän ideaa:

http://www.demi.fi/forum/lue/Mita_yhdistaisit_naitten_vaatteiden_kanssa/47457

kirsi kirjoitti...

Niin. Täti lainaa kommentteja... "Ideani voivat valehtelematta olla vammaisia, mutta keksin jotakin höpöä.."

((Tsiisus; mistä tää paska teiniaineis oikein voi olla kotoisin..?))

Vastauksia kysymykseen #1, eli mitä yhdistäisit vaaleensinisen lyhyen (onlyn) farkkuhameen kanssa...:

1. Mä varmaankin laittaisin jonkun topin tai t-paidan joka on tosi avonainen, joku ruskea väri voisi olla ihan kiva. Tai sit joku kirkkaanvärinen ja kesäinen. Sitten jotkut korkeat sandaalit, mustat varmaankin. Joku kiva punottu laukku (väri riippuupi topista) ja hiukset ponnarille tai auki jos on suorat ja terveen näköiset. Ja jotakin yksinkertaisia koruja. Jos tykkää niin voi laittaa jotain lapsellisia ja hempeän värisiä, mutta mä laittaisin jotain sileää, varmaan pronssista. Ja sen ruskean paidan. korvakoruina renkaat ja joku yksinkertainen nilkkakoru ja käsikoru. Kaulassa vaikka ristiketju.

Taikka sitten...

2. Lyhyt: Ruskea t-paita, jossa v-kaula-aukko tai toppi, valkoiset helmet, isohkot (jtn 4 cm) renkaat korviin tai jotkut hauskat riippuvat korvikset, ei sukkia (ruskeat tai ihonvärit sukkikset jos on kylmä), ruskeat tennarit, joissa vähän vartta tai sandaalit kiilakorolla.

Tai ehkä jopa..

3.Keltainen pikeepaita; paksu nahkavyö, jossa aika iso solki; valkoset loaferit(tai sellaset, en oo ihan varma millä nimellä niitä kutsutaan:D); hiuksiin tumma panta, paitsi jos olisi tummat hiukset niin sitten vaalea panta, että se erottuisi; hopeiset aika isot renkaat korviin; pienehkö valkoinen laukku.