perjantai 28. heinäkuuta 2006

Teiniangst, osat 2-6

Mun mielentilasta huomaa kyllä, että olen viimeiset kaksi viikkoa nukkunut teiniaikojeni huoneessa; melkoista bon voyage -meininkiä ollut nimittäin sielunmaisemassani havaittavissa. Kaapit pursuilee lukiokirjoja ja muistiinpanovihkoja ja perfektionisti-Kirsi oli jopa arkistoinut kaikki yläaste- ja lukioaikaiset kokeensa. Tsiisus oolmaity! Myös kauhistuttava oli se havainto, että vitsit sentään sitä olen joskus ollut fiksu ja tiennyt kaikenlaista. Mihin kaikki tuo äly/ulkoaopeteltu nippelitieto on sittemmin ehtinyt katoamaan..?

Eilisilta oli kuitenkin kaiken teiniangstaamisen ruumiillistuma - pidettiin isin ja äiteen kanssa harjoitusluontoiset rapukekkerit kiinalaisilla pakasteörveleillä, ja sen jälkeen rykäistiin naamariin miehekkäät 3 ploa skumppaa sekä sixpäkki siideriä JA olutta. Kolmisin. Soitettiin musiikkia otsikolla "elämäni suuntaa-antavat kappaleet" (kaikkien piti siis valita kolme biittiä) ja keskusteltiin syvällisiä mm. maailmasta. Ahehe. Yllättäen kello oli kohta kolme ja känni melko kaamea. Ja toki (niinkuin aina aiempinakin vuosina) allekirjoittaneen piti jossain vaiheessa iltaa murrosikäiselle tyypillisesti a) haastaa riitaa, b) kyseenalaistaa vanhempieni tekemiä valintoja sekä c) itkeä lohduttomasti. Hihi. Hienoa huomata, että kymmenen vuotta sitten on ollut tasan yhtä epätasapainoinen persoona kuin tänäänkin on. Jolteensakin lohduttavaa!

Aamun krapulatuntemukset kuitenkin parantuivat hyvinkin sukkelasti - löysin kirjahyllyni kätköistä kirjan, jonka dialogi häikäisee jopa noissa kommenteissakin siteeratut demi-teinixit.. Vai mitäs sanoisitte tästä:

"Kun he pääsivät kouluun asiat kääntyivät vähän parempaan päin. Hän törmäsi heti Kellyyn ja Donnaan ja he pääsivät harjoittelemaan uusinta puhetyyliä.

- Kelly, Brenda sanoi.
- No. Brenda, Kelly sanoi.
- No. Myöhässä.
- No. Uutta?
Brenda pudisti päätään ja sormeili Kellyn puseroa.
- No. Nätti, hän sanoi.
- No. Kiitos.
- No. Moi-ii, Brenda sanoi.
- No. Moi-ii, Kelly sanoi.
- No. Moi-ii, Donna sanoi."

Oscar-tasoista vuorovaikutusta ja syvällistä keskustelua LA. Beatin, eli BH90210 -tsubujen tyyliin. Ihanat tytöt West Beverlyssä. Kyllä se sarjan televisiointi silti nuo kirjat peittoaa, siinä ainakin sai ihailla ihq-Steveä, jonka kanssa halusin palavasti yhteen tuossa taannoin. Kirsi Sanders, miltäs kuulostais?

Ei kommentteja: