perjantai 11. elokuuta 2006

Jaktklubben

Eilisiltaisen terassihöpöttelyn kliimaksi: vanhat yo-kuntajäärät ryhtyvät tosissaan pohdiskelemaan ylioppilaskuntamme kerhotarjontaa (joo, how low can you go..?). Selkeä puutostila tuli havaittua ja uuden kerhon toiminta-avustushakemus luonnosteltua: VYY:n Metsästysseura eli Jaktklubb.

Syyskuun alussa ylivuotiset ja emoistaan vieroittuneet vasat nimittäin suuntaavat kulkunsa kohti Vaasan turuja ja toreja. Selkeä tarve järjestäytyneelle jahdille (ja sopivat puitteet tälle) on olemassa - toimintasuunnitelma Jahti 2006:lle voisi näyttää vaikka seuraavalta:

Metsästys alkaa yliopistoasetusten mukaisesti syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Rannikko-Suomessa syyskuun lopun säät ovat usein kuitenkin lämpimät, joten saadun saaliin lihankäsittelyyn voidaan myös haluta sopivampaa viileää syyssäätä.

Saalista kaadettaneen Vaasan kokoisessa kaupungissa noin 60-120.

Metsästyskaudeksi tullaan myöntämään koko kaupunkiin (Gerby, Palosaari ja Teeriniemi mukaanlukien) yli 200 pyyntilupaa, mikä on luonnollisesti huomattavan paljon enemmän kuin vuotta aiemmin. Yhdellä pyyntiluvalla saa ampua joko yhden aikuisen tai kaksi vasaa, jollei luvan myöntänyt riistanhoitopiiri ole asettanut kaadoille lisäehtoja.

Metsästys on näkyvää toimintaa - jahtiin osallistuvat käyttävät punaisia asusteita, joten muut luonnossa liikkuvat havaitsevat helposti jahdin olevan käynnissä. Alueella käynnissä olevasta metsästyksestä tullaan myös ilmoitettamaan selvin merkein tai esimerkiksi muovikasseilla, joissa on valmiiksi painettu teksti ”metsästys”. Vaarallisin vuorokaudenaika muun liikenteen kannalta on kolme tuntia auringonlaskun jälkeen. Myös tiealueilla, joiden läheisyydessä on metsästykseen liittyvää toimintaa, on syytä valppauteen.

Ajomiehiksi mielivät sekä passissa päivystäviksi pyssymiehiksi (ja -naisiksi) haluavat voivat ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen. Saadun toiminta-avustuksen suuruus määrännee perustamiskokouksen tarjoilut ja määränpään sekä ensimmäisen jahdin ajankohdan.

Ja vielä viimeinen huomio: kunnon Metsästäjä juo aina jekkua!

5 kommenttia:

kaifa kirjoitti...

Kyllä, jahtimestarille pullo jekkua leukojen välliin juu ja jahti voi alkaa. En ihan kirjoittanut aamujunassa projektisuunnitelmaa tälle, mutta ehkäpä huomenna...

lartsa kirjoitti...

Toimintasuunnitelmaan voisi lisätä 1.9. päivällä ja illalla tapahtuva riistanlaskenta. Sopivia paikkoja passiviseen tarkkailuun ovat päivällä cafe Oskar ja illemmalla Suttura.

Myös ansametsästyksen toimintamuotoja voi harjoittaa esim. 05 saakka auki olevissa hampurilaispaikoissa...

seiti kirjoitti...

Stop. You're scaring me.

kirsi kirjoitti...

Seiti, älä ole noin suppea. Onhan se hyvä, että kahdeksannenkin vuoden opiskelijoilla on HOPSit ja POPSit ja muut kasassa - ja selkeästi aikaa suunnitella vapaa-aikansa käyttöä.

Suunnitelmallisuus ja järjestelmällinen jahti on nimittäin se sana, joka Vaasan yöelämästä on puuttunut. Aina tähän saakka - muttei onneksi enää kauan! Kastajaisiin on ainakin jo suunnitteilla varjorasti, eli passipaikka :)!

seiti kirjoitti...

Varjorasti :D
Mehän pidettiin Kallen kanssa yksissä kastajaisissa varjorasti. Rastihan perustui ihan vain yleiseen nimittelyyn, hihittelyyn ja siihen, että rastinpitäjät olivat muita enempi kaljoissa. Se oli hyvä rasti se. "Tästä eteenpäin sun nimes on... tad-da-daa, jäätävä naakka!"