maanantai 21. elokuuta 2006

Kirjoista..

Hmph. Juho pisti taas pahan ja laittoi meemin kiertämään (voiskos joku muuten valaista mua tuon meemi-sanan alkuperällä.. En kuolemaksenikaan jaksa keksiä, mistä se voisi tulla?!).. Eli siis tässäpä vastaus haasteeseen: ((Ja sorry, nyt viimeistään imago mun kuolettavasta syvällisyydestä ja tiukan analyyttisestä luonteesta kokee kolahduksen. Mä luen oikeasti paljon Hyvin Kevyitä Kirjoja.))

Haaste!

1. One book that changed your life - Kirja joka muutti elämäsi?

Noikohan tuollainen olisi olemassa? Itse asiassa varmastikin ensimmäiset lukemani kirjat (taito, jonka opin muuten vahingossa 4-vuotiaana hoitotädin oman ekaluokkalaisen opetellessa lukemaan) ovat ne merkittävimmät. Tajusi, että peräkkäisillä kirjaimilla eli sanoilla on merkitys - ja ihan upouusi maailma avautui pienen ihmisen edessä. Sittemmin esimerkiksi kouluvuosina luettu Michael Enden Momo on ollut yksi merkittävä yksittäinen teos mun matkallani.

2. One book you've read more than once – Kirja jonka olet lukenut useammin kuin kerran?
Hmm. Niitä on aika montakin, kotonani on tällä hetkellä sen verran hintsusti kirjansäilytystilaa, eli jos jotain mielii lukea (ilman keikkaa kirjakauppaan siis), pitää valita hyllystä vanha tuttu teos. Viimeisin olkoon Marian Keysin 'Sushia vasta-alkajille', jonka luin tylsän sunnuntaipäivän ratoksi eilen.

3. One book you'd want on a desert island – Kirja jonka ottaisit mukaan autiolle saarelle?

Michael Enden Tarina vailla loppua. Sitä voisi sitten väännellä ja käännellä siihen saakka, kunnes pelastus koittaisi.

4. One book that made you giddy – Kirja joka teki sinut hilpeäksi, kevytmieliseksi, huikentelevaiseksi.
Bridget Jones, se ensimmäinen. Ihan ensimmäistä kertaa luettuna, vuuuuooosia sitten.

5. One book that wracked you with sobs - Kirja joka sai sinut sortumaan nyyhkytyksiin?

Heh. Valitettavasti melko moni, melko usein. Esimerkiksi nyyhkykirjailijoiden äiti Kristin Hannah saa mut valitettavasti lähes aina tyrskimään valtoimenaan. Sen kirjat kertoo lähes poikkeuksetta ystävistä/sisaruksista/sukulaisista/toisiaan rakastavista ex-aviopuolisoista, jotka on jossain elämänsä vaiheessa ajautuneet eri puolille maailmaa/Amerikan mannerta/osavaltiota, mutta jotka sitten kuin ihmeen kaupalla kohtaavat jonkun lapsuusmaisemissa/rannalla/kesäpaikassa/vuoristossa ja syövästä/lapsettomuudesta/muista kuolemantaudeista huolimatta saavat välinsä kuntoon. Viimeistään päähenkilön kuolinvuoteella.

6. One book that you wish had been written - Kirja jonka toivoisit kirjoitetuksi?

Heh. Mun kradun. Reps. Ja LOL.

7. One book you wish had never been written – Kirja jota et toivoisi kirjoitetun?

Tony Halmeen 'Jumala armahtaa - minä en'.

8. One book you're currently reading – Kirja jota parhaillaan luet?

No, eilen siis luin sen edellisen loppuun. Eli en juur lue yhtään mittään.

9. One book you've been meaning to read - Kirja jonka aiot lukea?
Harry Potterin viimeisin suomeksi nyt ainakin. Kun en siitä enkunkielisestä just tajunnut henkilöhahmoista mitään. (Miten niin pitäis tietää, että Luihuinen on sama asia kuin Slytherine. Ei michiganiksi ainakaan..)

10. Now tag five bloggers – Haasta viisi bloggaajaa
En, kun haastan vaan yhden. Eli maijaatio - you're the lucky one tonight!

Ei kommentteja: