torstai 10. elokuuta 2006

Periaatepiirustus

Opin eilen ihan hurjan määrän uusia sanoja. Otsikko kuuluu siihen sarjaan. Tiesittekö te ihmiset, että arkkitehtoonisia riipustuksia (eli suunnitelmia) aletaan kutsua periaatepiirustuksiksi sitten kun ne on melkein valmiita? Ja sitten justiinsa suuret linjat ei enää ikuna niissä piirustuksissa muutu, vaan vain pieniä yksityiskohtia (esim. rahien paikkaa) voidaan vielä hieman muutella. Me tehtiin (siis teekkari teki, muut joi viiniä ja katsoi ihailevasti päältä) meidän työpaikalle uusi Feng Shui -suunnitelma, joka mm. pitää sisällään liitutaulu- ja maitokahvin väristä maalia.

Miltäköhän mun elämän periaatepiirustus näyttäis? Saatan ehkä ryhtyä piirtotöihin ihan any day now...

Koska humalascha on usein myös Hyvin Älykkäitä Ajatuksia, yksi niistä koettiin matkalla baariin. Kollegani hullu-Mirccu ja allekirjoittanut toteuttivat ambitioitaan suvaitsevaisuuden suurlähettiläinä. Tilanne meni jolteensakin niin, että tuossa maailman kauneimman makkaratalon edustalla oli käynnissä pienimuotoinen rasistinen kärhämä (suomalainen ja afrikkalainen meis heitteli toisiaan pitsalla ja huuteli solvauksia toisen seksuaaliseen suuntautumiseen, ihonväriin ja muihin hyvin henkilökohtaisiin asioihin liittyen). Koska tämä oli meidän tiimimme mielestä äärettömän epäsivistynyttä, met päätimmä sitten naisissa mennä ns. fasilitoimaan poikien keskustelua. Onneksi ei saatu puukosta (eikä edes pitsasta, for that matter), kundit ei kehdanneet meidän "tunne mitä ajattelen" -workshopharjoituksista johtuen enää jatkaa huuteluitaan ja tilanne siis laukesi rauhanomaisesti. Hih.

Mä haen ehkä töihin Ahtisaaren konfliktijoukkoihin. Voisin tosi, tosi pätevästi vaan Mircun kaa ratkoa kaikkia kansainvälisiä konflikteja, niin nakkikiskajonossa kuin esim. kosovomontenegrossakin. Pidetään vaan ihmiset toisiamme lähellä ja tunnetaan, mitä toiset ajattelee. Reps.

ps. olen töissä työmaalla. Saatana, ei riitä, että oman pään sisällä hakataan iskuporakoneella - yläkerran remppa on nyt edennyt hakkaamiseen, poraamiseen, jyrsintään ja muuhun. Lattia tässä työpöytäni alla vallan tärisee noiden inhoittavien äänten johdosta. Ngh.

5 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Kipa, sitä yläkerran tohinaa kutsutaan myös piikkaamiseksi. Siellä ne isot piikkauskoneet repii lattiaa irti, ja ehkä sun päänkin.

Ja kas, tuossa sulle taas uusi sana käytettäväksi. Piikataan ihmisten hermot hajalle.

Ja enkä ny ihan tiiä selitinkö selititkö tuon periaatepiirustuksen just niinq DI, mut menkööt. Ei sun blogia kukaan muu rakentaja/suunnittelija lue. Jag hoppas!

Tomppa kirjoitti...

Kirsu. Olet hyvä käyttämään kirosanoja just sopivasti. Blogit, joissa ei ole kirosanoja, ovat tylsiä. Jatka siis samaa rataa.

Löysin ite uuden kirosanan: uzunköprü. Se on turkkilainen rajapaikkahikiälä Kreikan rajalla. Mutta ihan selvä kirosana kuitenkin.

kirsi kirjoitti...

Hohoo. Täällähän on käyty kommaas oikein useammankin työssäluistajan toimesta :). Myönnän kyllä, että mun täytyy tätä rakennusteknologillista termiitistöä (sekä turkinkielisiä paikkakuntien lausunta-asua) vielä ehken hieman hioa.. Mitä voinkin tehdä koko loppuiltapäivän, kun en juuri muuhunkaan kykene.

Kiroileminen on kyllä mukavaa puuhaa, tietyssä rajassa tosin. Jotenkin kirjallisesti noi kaikki rumat sanat on vaan jotenkin paljon vahvempia; esim. v-sana livahtaa huulilta ihan yhdessä huispauksessa, mutta kirjoitettuna se näyttää melko karmaisevalta. Joskus.

Tomppa kirjoitti...

Krlu ei ntä yhtn niin phlta js lyhntää stä vtn tkstä. Eihn. Mta vaktus on slti aivn satna sma. Melkein.

Mari kirjoitti...

Hih, siitäkö kaikki johtuukin - että kun ei ole koskaan tehnyt sitä periaatepiirustusta elämästään, niin mikään ei estä elämää menemästä vinksalleen? ;-) Ryhdynpä het piirustamaan.