tiistai 22. elokuuta 2006

Peso, dinaari, oravannahka..

Havahduin eilen haaveiluistani Hesen mainokseen. ((Joista välihuomiona on pakko sanoa, että tosi kiva, notta hoksasivat SEFEn kanssa vaihtaa mainostoimistoa tuossa taannoin.. Nyt niitä mainoksia kehtaa myötähäpeältään jopa katsoa!)). Siellä on nyt sitten kehitelty turkulaisessa laboratoriossa oikein supermegahyperuutuus, eli Giga-hampurilainen. Tänkaltainen tieto nyt tuskin vielä kenenkään tajuntaa sellaisenaan räjäyttää, mutta vittu se hinta: yhden purilaisen saa pulittamalla 6,50 euroa hilpeälle kassatädille. Kuusviiskyt!! Se on mummoiksi väänneltynä melkein neljäkymppiä sämpylästä ja pihvistä, pekonilla, tomaatilla ja majoneesilla maustettuna..

Mikä helvetti tätä maailmaa riivaa? Oon vallan vapautuneesti itsekin täysin eurosokea yhä edelleen - mutta ei kai nyt kukaan tosissaan olis markoissa pyytänyt kahta kahdenkympin seteliä yhdestä burgerista?!?! For crying out loud!

Toki tuotekehittelijälle on pakko myöntää, että 188g pihvillä ja ko. hampparin sisältämällä 1356 kcal:illa (juu-u, sillä burgerilla ruokkis ravintoarvojensa puolesta kokonaisen afrikkalaiskylän tai vaihtoehtoisesti kaikki Suomen huippumallit parin-kolmen viikon ajan) saa vastinetta rahalleen, mutta silti. Joku raja tähän täytyy nyt saada - seriously. Jenkki-ihmiset lentäis perseelleen, jos ne kuulis, että heille muutamalla hassulla dollarilla myytävät giga-triple-hyper-sniper -ateriat maksaa täällä tonkaltaisia huikentelevaisia summia. Kääk.

Heh. Hieman hyperventilaatiollinen olo ehken. Pahoitteluni kirkumisesta. ((toi edeltävä tekstihän tulee siis lukea sillä tavoin kiihtyneen kimakasti, mielellään ilman välihengityksiä tai muita taukoja..))

Toisen hyperventilaatiota hieman aiheuttavan uutisen sain eilen. Kaveri oli kaverilleen puffannut mua 30-v. synttäreille viihdyttäjäksi. OMG. Eli härremingyyyyyyd. Ajattelin värkätä laukkuni täyteen kaikkia "Naurakaa huorat!!" -kylttejä, kun kuitenkin jäädyn ihan täysin. Mä pidän ihan vapautuneesti itkettäviä/naurattavia asiapuheita yleisölle kuin yleisölle: ikään, sukupuoleen ja pankkitilin saldoon katsomatta. Mutta ei nyt saatana mitään standuppia. Iiiiiik. Ja skriiiik.

No, onpahan mitä yölampun valossa jännittää tässä seuraavat kolme kuukautta!

Ps. Viikon päästä alkaa BB. Can't wait!

2 kommenttia:

Tomppa kirjoitti...

Kriisusein. Stäänduppi on nykyään niin muotia, että. Kaikkihan sitä tekee! (Valitettavasti?) Eka kirjotetaan blokia, ja sitten kerrotaan sama oraalisesti. Ei muuta ku lavalle. Kiitos.

Burgerista 6,50. Törkeetä! Bissestä/briiseristä 6,50 - elämä on.

kirsi kirjoitti...

Tonppa. Pitäishän sun tietää, että koska olen sosiaalisissa tilanteissa ujo ja epävarma, ni mua jännittää _ehkä eniten_ vieraille ihmisille puhuminen. Oikeastikin! (vrt. esim. SEFE-päivä Turuus herran vuonna 2002, kun oli vielä saatanallinen krapulakin kuin tilauksesta ja takana 55 minuutin yöunet. Kamalaa.).

Ruah ja reps. Mutta lupaan raportoida kuinka urani komediennena tästä urkenee.