keskiviikko 16. elokuuta 2006

Sadepäivän iloja

Heh, jo on maailmassa aikoihin eletty, kun sekä illan pääuutislähetyksissä että tän aamun hesarissa uutisoidaan isosti Helsingin eilisestä pikkupikku-sadekuurosta. Ruah. Niin lehdessä kuin teeveessäkin oli haastateltu turisteja sekä savusumussa viime päivät samonneita natiiveja. Oli kuvamateriaalia sateen kiillottamasta asfaltista sekä asiantuntijalausuntoja niin luontoihmisiltä kuin terveysalan tyypeiltäkin. Kuulemma parin viikon päästä ehkä stadin nurmi viheriöisi taas, jos pari-kolmekymmentä milliä vettä vielä saisi. Justiinsa.

Onhan se nyt hienoa, että taivaalta ripsii märkiä asioita, mutta noinko on hullusti asian laita, että moisia sääilmiöitä varten pitää oikein reportterilauma päästää irti? Puhumattakaan kuinka ulkohelsinkiläisiä tosiaan mahtaa kovasti ilahduttaa tieto Kaivarin nurtsin kasvukaudesta sekä nurmikonkasvatuksen kohtaamista haasteista.

Kyseinen ilmiö tosin tuo elävästi mieleeni nekin talvet, kun koko muu Suomi oli kohtuullisen tyytyväisenä tarponut kainaloihin asti yltävissä hangissa ja ainakin 30 asteen pakkasessa jo useampia viikkoja ((mikä lienee Suomen kaltaisessa maassa tapahtuu keskimäärin ainakin kerran vuodessa. )) No, joka tapauksessa otsikoihin kyseinen runsas valkoinen massa pääsi vasta siinä vaiheessa, kun Heltsinskin Stockalta oli lumilapiot loppu. Oi ja voi. *tiristää kyyneliä* Ketä helvettiä kiinnostaa burberryihmisten raivonpurkaukset Stockan kassaneideille siinä vaiheessa kun molemmat varastoissa lojuneet muovilapiot on myyty. Jumalauta. Tyrnävän K-raudassa sentään osataan ennakoida vuodenaikojen vaihtelut ja ostaa pari-kolme lapiota ekstraa pahan päivän varalle.

((Ai miten niin mulla on pääkaupunkiseutukeskeisyydestä kehittyneitä patoutumia?))

Eilisessä oli mukavaa myös se, että aamulla koulutaipaleensa aloittavia pikkuihmisiä oli Tehtaankadulla saattelemassa ihkaoikea poliisimies. Siinä oli mukuloilla pöksyissä pysyttelemistä, kun kyseinen hahmo pysäytteli liikennettä ja ohjasi koulukkaita vanhempineen turvallisesti tien yli. Not to mention yhden allekirjoittaneen ilmeitä, kun kyseistä adonista uniformussaan sain turvallisen matkan päästä seurata. Virkapuvuissa vaan on sitä jotain. Valitettavasti!

2 kommenttia:

Juho kirjoitti...

[Varoitus, lomaltapaluukrapulassa on vain kaksmielisyydet mielessä]

Tarkoitat kai että sulla oli housuissa pysyttelemistä, ja ekaluokkalaisilla suut soikeina. Toivoisin ainakin näin. Ihan poliisin puolesta.

kirsi kirjoitti...

JUHO!!!!

Hyi noita sun juttuja. (Ja ihan vähän hihitystä kanssa..). Mä luulen, että vallan vapautuneesti koko Tehtaankatu meni uniformusta sekaisin - toki mahdollisesti melkoisen erilaisista syistä. Ja kyllä. Poliisiparkaa ehkä _hieman_ kävi sääliksi.

Muuten, kommenttiisi liittyen, erinomaisen esimerkin huonosta logosta löydät täältä:

http://bsalert.com/f-store/1-badlogo.jpg