maanantai 7. elokuuta 2006

Vuosituhannen hakkapeliitit

Jei. Leikin viikonloppuna lähestulkoon metropoliittia. Eli hakkapeliittia. Tammelassa (tuo viehättävä Forssan kyljessä sijaitseva Espoon Westendiä muistuttava kartanokylä siis) järjestetään aina elokuun ensimmäisenä viikonloppuna jo legendaariset hakkapeliittamarkkinat. Eli kyläjuhlat. Tapahtumassa (soon melkein hienompi kon kaikki larppausfestarit ikuna) Routsin Kuningas ja Kuningatar tervehtivät alaisiaan, sotapojat juo sahtia (ja painii kännischä), villeimmät shakaalit päätyvät jalkapuuhun. Ja kansa nauttii keskiaikaisista antimista (ohrapuuro, kokonaisena krillattu sika, lätyt, kokis, mitänäitänyton) hovitansseja ja taikuusesityksiä seuratessaan. Ihaninta.

Oli niiin kivvaa. Vaikka mulla ei kostyymiä ollutkaan, niin kostoksi punavuorelaisille olen päättänyt järjestää PunaWuoren Paremmat Porvariaaliset Pirot, Tehtaanpuistossa tuossa jonakin kauniina syyskuun yönä. Nyt kun se ihanainen Pursimiehenkadun "vierasmajakin" on taas avannut ovensa, ei kylänraitilla raappahousuissaan tallaavista ja helvetin pahalta haisevista miehistä niissä mun kemuissa ole varmastikaan puute. Urbaaniin tyyliin tarjolla on avotulella tiristettyä lokkia (sikaa ei enää voi syödä, kun lauantaisen luonto-ohjelman mukaan possukat on koiraakin fiksumpia ja näinollen päihittävät älykkyydessään tarvittaessa jopa allekirjoittaneen). Ja ohjelmassa sedulan kansantanssitsubujen kuumat tankotantsut sekä luonnollisesti Punawuoren Paronittaren tervehdyspuhe kansalaisilleen.

Ääh. Töissä on kuuma, minkä ehkä voinee päätellä näiden juttujen tasosta. Lisäksi unen saaminen viime yönä oli kiven ja tuskan takana - ei vissiin kannata ottaa tirsoja kello 19-20.30 välisenä aikana, jos mielii nukkua yölläkin. Itse asiassa ei mua siinä nukkumattomuudessa ahdista mikään muu kuin jatkuva kellon kyttääminen - ja laskuoppi, jonka mukaan herätys on aina vaan lähempänä ja vähempien tuntien päässä. Oon tosi huono kaikissa tsykologisissa peleissä siis.

Voisko tällä viikolla vaan tapahtua kaikkea ihanaa ja kivaa, että jaksais touhuta terhakkaana töissä.. Voisko millään?! Anyone?

1 kommentti:

kaifa kirjoitti...

mä ajattelin mennä tänään kati h:n kanssa oluelle. Lähe mukaan!