tiistai 12. syyskuuta 2006

Metamorfoosi

Mun naapurustossani tapahtuu suuria asioita. Ratikkapysäkin takana sijaitsevan lähikaupan omistajat jäivät eläkkeelle tuossa kesän aikana - ja yllättäen uusi kauppias on hieman pannut tuulemaan sen jälkeen. Ensiksi muuttui nimi - nykyään pelkän lähikaupan sijaan firman nimi on Laivurin Valinta. Sitten rukattiin aukioloaikoja pidemmäksi; vanha kello 9-18 (la 9-13 ja su kiinni) sai väistyä. Nykyään kaupusteluille pääsee aamuseiskasta iltaysiin JA bonuksena kauppa on auki myös sunnuntaisin (jihuu! sanoo kirsusein, jonka virka-aika on tunnetusti melkoisen mielenkiintoinen)..

Viimeisinä melko näkyvinä muutoksina on palvelulihatiskin katoaminen valmissänkkäreiden tieltä, vanhan kahvitermarin muuttuminen espresso/cappucino/muu trendikahviapparaatiksi ja myös kylmäjuomakaappi tuotiin takahuoneesta kaiken kansan eteen, kassojen viereen. Ihan kuin uusi kauppiaspolvi tosiaan olisi koulutettu siihen, ettei aamuisin kannata kelmuttaa kymmeniä sämpylöitä, jos teollisten kolmioleipien säilyvyys on järjettömän paljon parempi. Lisäksi aamun työmatkalaisia kuppi cappucinoa lämmittää melko lailla enemmän kuin termarissa hautunut sumppi. Mene ja tiedä.

Nappi kolmekymppisenä olen toivottanut nää muutokset erittäin tervetulleiksi, mutta kuvitella vaan voi, kuinka pienet eiralaismummot on tästä maailmanjärjestyksestä järkyttyneinä. Lihatiskin jahtimakkarapaketit on vaihdettu antipastilajitelmiksi ja tuoreina leipinä saa ainoastaan "oman uunin" valkosipuliciapattaa. Hallelujah! Myös munakoisot, erilaiset tuoreet sienet, mustajuuret ja muu trendinuorisolaisille sopiva ruuanlaittoaines on löytänyt kaupan pienen hevi-osaston.

Ihmeellinen muodonmuutos. Eikä oikein tiedä tulisiko kiljahdella ilosta vai tuhista nykyajan joutavuuksista... Faktaa nyt kuitenkin on se, että näillä aukioloajoilla kaltaiseni kansalaiset saavat paremmin murua rinnan alle - vaikka kauppaan ei pääsisikään ihan perinteisen virka-ajan sisäpuolella. Which is very, very nice. Mutta silti pelkän trendieineksen osteleminen ei myöskään nappaa - ja se lihatiskin entinen täti kaikessa luisevuudessaan oli ihan mukava. Joskus.

Ps. Hesarille kävi mielenkiintoinen lapsus sunnuntaina. Virroille asti oli aamuksi ehtinyt sellainen versio painokoneesta, jossa C-osan alussa hehkutettiin paavin vierailua Saksassa valtavalla otsikolla "Paavi panee Baijerin sekaisin". (and I'm not kidding here!) Kun illalla ehdin kotiini Smedsgatanille, oli pettymys valtaisa - mun lehden otsikko kuului jotenkin tyyliin "Paavi tuli Baijeriin omiensa joukkoon"... Ihan vähän repeiltiin tuolle ykköstyylin otsikolle - paavin panohommat kun tosiaan on vallan villisti sekoittavat, etten sanoisi!

4 kommenttia:

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

Voi kun kaikki Siwat katoaisivat maailmankartalta. Missään muussa kaupassa en ole nähnyt niin paljon ihan-kohta-vanhaksi-menevää-ruokaa. Ja se nyt satttuu olemaan se lähikauppa, Alepaan onkin sitten jo huimat 200 metriä.

Hesarissahan (muistaakseni) oli juttu tässä pari päivää sitten, että Baijerissa yksi ukko panee Paavia. Siis Benedictus-olutta.

kirsi kirjoitti...

Joo, mullakin on siis "lähistöllä" (eli viiden minsan kävelymatkan päässä) noin kiljaardi Alepaa ja Sparia. Siwoja ei ole kyllä yhtään.

Liekö vihaisten eiralaismummojen ansiota, ettei viikko sitten vanhentuneita jauhelihoja kaupata meillä päin sitten yhtään. Mene ja tiedä.

Mutta silti pakko mainostaa vielä täälläkin - oon nähnyt Mallimamma-Lailaa JJA öljylanne-Marcoa mun lähiAlepassa. Moon niin khuul, ettei mitään rajaa!

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

Sä oot niin khuul, että ansaitsisit yhden Siwan sun huudeille.

kirsi kirjoitti...

Japa, täällä haisee sairasloma. Sulla tosiaan on ilmeisesti aikaa hillua intterwebissä, kun oot onnistuneesti kommannut joka toisen mun postauksen.. :)

Ei silti, kukaan ei ymmärrä bloggaajan tuskaa kommaamattomuudesta yhtä hyvin kuin toinen bloggaaja. Sä sentään olet onnistunut herättelemään keskustelua, toisin kuin mää *snif*

Se siitä khuuliudesta.