perjantai 20. lokakuuta 2006

Ihan liekeissä

Ei savua ilman tulta, sanotaan. Byroomme rauhallinen aamukaffihetki keskeytyi juuri, kun kollega meni sulkemaan ikkunaa. Vain huomatakseen, että edustamme kadunpätkä oli täynnä paloautoja (no, palokunnan johtoauto, neljä paloautoa ja tikasauto sekä moneja poliiseja) ja asiaankuuluvaa rekvisiittaa. Ilmeisestikin vastapäätä olevan yliopiston remontin yhteydessä on päässyt pikkupikkukipinä katon rakenteisiin - ja tuolla ne nyt hakkoo, silpoo ja leikkaa sitä kyseisen rakennuksen kattoa auki.

Valitettavasti varsin vaatimattomat liekit on kyseessä: itse asiassa pieniä savuntuprahduksia sieltä toistaiseksi vaan on näkynyt. Mutta silti. Kuinka jännittävää se nyt sitten on, että me tehdään töitä yleisöltä suljetulla kadulla ja ikkunasta näkyy vaan kaiken maailman savusukeltajia hakkuineen. Raksamiehet (eli ilmeiset tuhopolttajat) komennettiin kaasupullonkantotöihin - ne kasasivat rakennuksesta kaikki kaasupullot vastapäiseen porttikongiin, mikä lienee ihan hyvä :). Olisi kai meidänkin ikkunat nimittäin vaarassa, jos jostain kaasupullojen välittömästä läheisyydestä joku huisa palopesäke löytyisikin...

Mutta melkoisen fyysiseltä tuo niiden puuha silti näyttää. On järjettömät varusteet, naamarit, happipullot ja muut. Ja sitten tosiaan pitää ponnistella seinien, kattojen ja muiden rakenteiden kanssa. Eli hiki hatussa ne siis siellä puuhastelee, vaikkei edes ihmishenget varsinaisessa vaarassa tässä kyseisessä talossa olekaan kyseessä.

Koskapa palkka-asiat nyt on olleet suuremmankin puheen alla viime päivinä, niin äkkivilkaisu nettiin tiesi kertoa, että palomiesten keskiansio on sellaiset 1600e kuussa (lisät tuohon päälle tietty). Kun taas lentoemojen vakipalkka lisineen (tai vastavalmistuneiden ekonomien palkkasuositus: yhdistelmä joka on siis Finskin KTM-pääjohtajan keksintöä - ei allekirjoittaneen) on siinä 2600-3000e hujakoilla.

Mikä tässä maailmassa on vikana? No offense here, mutta kyllä nyt pikkunilkkiekonomin ja jonkun oikeasti vaarallista/fyysistä/tärkeää työtä tekevän pelastusalalla toimivan palkoissa joku järkevämpi suhta pitäisi olla. Ja joo. Kyllä alalle hakeutuvat nyt etukäteen tietävät oman alansa a) ali- ja b)ylipalkkaukset ja muut sudenkuopat. Mutta silti! Hyvin valaisevaa ollut tänaamuinen ex tempore-TET palomiehen työelämään.

Joo, tämä täältä ärtyneen kirsin maailmasta tällä erää. Vituttaa silti moinen epätasa-arvo. Ja kaikkien wannabe-maailmanjohtajaihmisten huutelut siitä, ettei alle kahden ja puolen tonnin liksa ole palkkaa ollenkaan! ((tämä kommentti silläkin uhalla, ettei kukaan enää koskaan puhu mulle)). Kyllä mä nyt sen periaatteen ymmärrän, että mitä enemmän tienaa, niin sen kivempi. Mutta jotain rajaa, jooko? Jos joku olisi mulle viime vuosituhannen mummoaikoina ehdottanut, että alta kolmekymppisten, juuri yliopiston ovet takanaan kiinnipaiskanneiden maisterien vähimmäispalkan pitäisi olla ainakin sen 15-18 000 mummelia, niin paskaisestipa olisin nauranut. Seriously!

Ngh. Nimimerkillä "kai mussa sitten on jotain vikaa, kun en tajuu tätä juttua!"

Ps. Needless to say, että kollegalleni ehdotin pienen mehu- ja kaffiständin perustamista väliaikaisesti tohon kadulle. Voitais toimia ihqjen brankkareiden varikkopisteenä, you see. *tsihi*

4 kommenttia:

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

Nää on todellakin pääjohtajan juttusia. Aloittavan lentohenkilökunnan kk-liksa on alle 2000 ja Hienosen väittämään 41000 euroon vuodessa (+lisät!) pääsevät vain muutamat 30 vuotta talossa olleet purserit.

Eikä se duuni mitään herkkua ole - klamuurista puhumattakaan.

Siinä olen kyllä samaa mieltä, että brankkarien, poliisien ja sairaanhoitajien liksoja pitäis nostaa. Kai niitä muitakin on..

Viljo kirjoitti...

Vai olisko ne palomiehet tullu sammuttamaan sitä kuuluisaa liekkiä sieltä nivusista, minkä ne VPK:n äijät jätti aikanaan sammuttamatta?

kaifa kirjoitti...

Ruah :D Kiitos Viljo, olin jo unohtanut asian. Päteekö tuo vodkan määritelmä myös kossuun?

kirsi kirjoitti...

Mikä veepeekoo, missä (ja miks mää en muista mitään koskaan..)? Eikä ainakaan mulla ole enää liekkejä yhtään missään.

Vodka, kossu, mitänäitänyton.