tiistai 17. lokakuuta 2006

Kaaosteoria

Yliopistossa ekan vuoden talousmatikan luennoista vastasi performanssitaitelija-Irma. Irmalla oli musta tukka ja kirkkaanpunaista huulipunaa sekä myös kaiken maailman finanssifunktiot hallussa. Irma oli väitellyt kaaosteoriasta ja viihdytti meitä myös luentojen ulkopuolella performansseillaan. Kerrankin ohjelmistossa oli sähköveitsi, partavaahtoa ja lenkkimakkaraa - ihan käsittämätön shöy kaiken kaikkiaan!

Mun elämäni kaaosteoria sen kuin paranee. Enää ei olla kaukana partavaahdosta ja spagetinpätkistä - hyvin pitkälle kaikkea muuta erinomaisen sotkuisessa järjestyksessä kyllä mun kodistani löytyy. Tilannetta ei juurikaan paranna kaiken maailman kissanristiäiset eri puolilla maailmaa - tänään tosin olen päättänyt lähteä töistä kello 16:02 tasan, enkä minuuttiakaan myöhemmin! Nimimerkillä eilen ihmeellisten töiden takia BB:nkin missannut nettiaddikti/stalkkeri-kirsi. ((Joo, a loooooong story.))

Sitten tärkeämpiin asioihin. Amerikkalaisia on tunnin päästä yli 300 miljoonaa. Hullua! Kuulemma ihan varmasti ei voida sanoa, saapuuko 300. miljoonas jenkki maahan laillisia teitä (eli kivuliaasti suoraan synnytyskanavasta) vaiko mahdollisesti korvantaukset suolavedestä märkinä. Mitään juhlia kuulemma tämän virstanpylvään saavuttamisen johdosta ei kuitenkaan järjestetä, vaan George makoilee tyytyväisenä ranchillaan ja suunnittelee lisää piikkilanka-aitoja Meksikon rajalle. Ihan kuin ne nyt jotakin auttaisivat.

Silti, USA on jännä paikka asua ja yrittää. Se maissipellonvierus, missä meikkis jenkkivuotensa vietti jätti kyllä lähtemättömän kaukokaipuun jälkeensä. Eikä missään nimessä tavalla, jonka olisi silloin taannoin voinut ymmärtää. Edelleen saan kiksejä tosi tavallisesta amerikkalaisuudesta. En ulkopolitiikan kiemuroista, yhteiskuntarakenteesta tai ihmisoikeusrikkomuksista (Irakin sodasta nyt puhumattakaan). Vaan soccer mom -ilmiöstä, kaikenkattavasta kaksinaismoralismista ja
siitä Small Town America -asenteesta, mikä pilkistää säleaidan välistä. Ja edelleen, kyllä sinne silti, kaikesta huolimatta ja juur sen takia, pitäisi päästä vielä hetkeksi takaisin.

Tänillan consuelalliset tavoitteet on seuraavat (voin sitten toivottavasti huomenna kuitata kaiken tehdyksi..)

- imurointi ja pölytys
- kylpyhuoneen syväpuhdistus - jopa suihkuverhon ja maton voisi lykätä pesukoneeseen
- uusien wieniläisten sisustuselementtien esilleasettelu
- jääkaapin sisällön tarkistus ja ulosheitto
- tarpeettomien sanomalehtipapereiden rituaalipoltto esimerkiksi hississä

Jesh. Eihän tuo nyt ollut pitkä lista ollenkaan. Eli wish me luck!

4 kommenttia:

kaifa kirjoitti...

monelta saa tulla kylään?

Tirris kirjoitti...

OMG! Juuri tänään aamulla töihin mennessä mietin, että Irman luennot ne vasta olivat show..(ja silti jäi kurssi kesken ;)

Niiden parin seuraavan tyypin luennot olivat vähemmän show...

Lopulta taisin kunnon tuutorin lailla n:nen vuoden opiskelijana lainata joltain ahkeralta fuksilta harjoitukset vastauksineen ja hakea tentistä sääliykkösen.

Sitä vain en ymmärrä, että mistä tuo Irma ilmestyi ajatuksiini.

Kaikkea se työssäkäynti teettää.

kirsi kirjoitti...

Oi kaisa, jos sä tosiaan tulisit tänään kylään, ni mun olis PAKKO ottaa itseäni niskasta kiinni!

Käyks puol seiska..? Vai onk se liian myöhään?

ps. Tirris, tosiaan Irma on mysteerien nainen. Liekö sillä olis jotain yliluonnollisia kykyjäkin meitä luopiodropoutteja kohtaan?

Tirris kirjoitti...

No toivottavasti muilla ei moisia kykyjä löydy. En halua että kaikkien vuosikertakurssien pitäjät ryhtyvät kummittelemaan...

Pelkkä ajatuskin kauhistuttaa...