tiistai 10. lokakuuta 2006

Kiekkua

Viime viikolla virvoitettiin vanhoja perinteitä. Messupäivästä uupuneina marssimme torstaina Jyskylän jäähallin ohitse juuri kun lipunmyyjät availivat kojujaan. Suora lainaus lippuluukulla käydystä keskustelusta meni jolteensakin seuraavasti:

kirsi: "Ai pelataanko täällä tänään jotain? Ai kiekkua? Ai ketkä pelaa? Ai Jyppi ja Pelikaanit vai.. No moneltako se peli sitten alkaa? Ai tunnin päästä? No, me otetaan sitten kaksi lippua. Eturiviin, kiitos!"

Mentiin sitten yksissä naisin seuraamaan jännittävää liigakiekkoa, kakkosriviltä totta kai (kauempaa olisi voinut ehkä saada paremman kuvan pelistä, mutta tokalta riviltä näkee just sopivasti kaikki hottikset pelaajat) *tsih*. Kaikkia jännittäviä pelikuvioitakin siellä kai oli esillä ja esitteillä, tuomarit jakoi rangaistuksia vasemmalle ja oikealle - sekä hallin käytävät oli vallannut perinteinen kisakärkkärin ja sukkamehun haju. Vallan kiakollinen tunnelma!

Suurinta hilpeyttä herätti kuitenkin edessämme keekoilleet hokitiimin tsiirliiderit. Niiden olisi kaikkien pitänyt kyllä viettää vuosi jenkkiläisessä highschoolissa, sen verran yrmeät oli ilmeet läpi esitysten. Ei puhettakaan lyhyistä hamosista, vimpan päälle kaakkoon viritellyistä hymyistä ja erittäin enthusiasticeista taputuksista ja hyppelyistä. Lähinnä vaivautuneeksi ja yllättyneeksi saattoi heidän irvistelyitään kutsua - not to mention ne järkyt housuasut, missä neidot keikistelivät. Kaukana glamyyristä ja ämerikkähenkisestä reipastelusta, sanoisin.

No, mutta. Jyppi siis hävisi jatkoaikamaalilla, which was sad. Meidän kannustusjoukkoihin tää tappio ei siltikään osunut yhtä suurella intensiteetillä kuin toisen maalivahdeista kalastelema rangaistus "sukeltamisesta". Se sai kahden minuutin jäähyn ja kymppiminsan käytösrangaistuksen moisesta puuhasta. Anteeksi kuinka? Miten jäällä voi sukeltaa? Sehän on kiintiää nestettä, eikä mitään missä voisi villisti daivailla..? Ja kuinka se tuomarin käsimerkki sukelluksesta näytetään? Ai nenästä kiinni ja niiaus vai? Käsittämätön laji tuo kiakkoilu. Indeed.

Ps. Vanha perinne -terminä käytössä siksi, että herran vuonna 1992-93 fanitettiin Hannan kanssa Kärppiä ehkä eniten. Meillä oli piippuhyllyllä fanilippu ja sellainen äitin lakanaan värikynillä taiteiltu "Kärpät JYRÄÄ" -banderolli. Vladimir Kames (#90) ja Pekka Arbelius (#47) oli niiiiiiiiiiin kuuminta hottia divarikiekossa tuolloin. Vitsit sentään. Niitä aikoja.

4 kommenttia:

lartsa kirjoitti...

mä olen kerrankin samaa mieltä sun kanssa jääkiekosta. JYPin jatkoaikatappio on niiiin sad.

Erään teorian mukaan suomalaisten urheiluseurojen taloudellinen tilanne heijastuu ensimmäisenä cheerleadereiden tasoon. Mitä nuoremmat ja yrmeämmät -> sitä huonommin seuralla pyyhkii. Jyväskyläläisellä jääkiekolla ei kuulemma siis kovinkaan hyvin (omat näköhavainnot ovat viime kaudelta)...

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

Jos hymyt ovat kaakossa, niin eikös silloin...? Koillinen, kaakko, lounas, luode.

Terveisin Saivartelija.

P.S. Pekka Arbelius, muah.

kirsi kirjoitti...

Koillinen, kaakko...mitänäitänyton. Mä vaan hämäännyn kaikista kielikuvista, kun nupit nyt on aina kuitenkin kaakossa. Kuvaannollisesti. Kai.

No suu messingillä sitten, ok?

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

Nupit koilliseen, pivot otsalle ja hymyt päälle.