sunnuntai 29. lokakuuta 2006

Sunnuntaipäivästä

Alkuviikon blogityhjiötä täyttääkseni pannaan nyt siis blogaten näin pyhäpäivänäkin. Jes. Kummallisesti sitä vaan ehtii vapaapäivänäänkin puuhastella kaikkea, jos herää kello 9.30 ja huomaa vasta aamupalapöydässä, että on unohtanut kääntää kellonsa takaisin normaaliaikaan. Sain siis ylimääräisen tunnin elämääni tänään, how nice.

Tästä riemastuneena tänpäiväisiin urotekoihin kuuluu jo yksi lakkakääretorttu (muhii pakkasessa tällä hetkellä) ja paahdetun valkosipulikeiton valmisteleminen. Iltaruuaksi on nimittäin tarjolla keiton lisäksi myös poron sisäfilettä ja valkosipulilohkoperunoita. Namsk. Menee ihan tärviölle täällä, kun ei tarvii näille herkkusuille montaakaan kertaa Stockan lihatiskillä vinkata, että tuossa olis tota poronfilettä.. 44e/kg. Tsihi.

Tän talvisen sunnuntaipäivän tuntuu kruunaavan ulkona siniseltä taivaalta paistava aurinko ja lähes kymmenen pakkasastetta. Hanki hohkaa valkeuttaan ja puiden oksat notkuu lumen painosta. Kuinka mukavaa se sitten on siirtyä alkuviikosta takaisin vesisateiseen ja synkkään Helsinkiin, kysynpä vaan.

Kyllä talvella lunta ja pakkasta pitää olla - ja mieluusti tosiaan tuolla tavoin kertarysäyksellä distribuoituna, eikä pk-seudun "vähän nyt räpsii jotain märkää ja tahmeaa taivaalta..joo..ei tää lunta kyllä ole..mutta suolataan nyt varmuuden välttämiseksi kaikki maailman tieosuudet kuitenkin" -tyyliin. Kalossit kai siellä kohta tarvitsisi, ettei varpaat/sukat/lahkeet olis jatkuvasti märät ja jäässä.

Nyt jatkamaan keittopuuhia. Raportoin ehken myös reseptiikan tänne, mikäli sopassa on kehumista!

Ei kommentteja: