maanantai 30. lokakuuta 2006

Taivas, osa kaksi

Olipas eilen taas joku erhe blogspotissa. Josta syystä eilinen postaukseni on siis näkynyt täällä vasta tänään. Ja vastaavasti reaaliaikaisia postauksia saattaa näiltä sivuilta löytyä vasta refresh-nappulan aktiivisen paineskelun jälkeen (ilmainen aateekoovinkki luettavaa kaipaaville, olkaatten hyvät!). No, menköön nyt siis taas kaksi uutta kirjoitusta samalle päivälle, kun kerran rahalla saa ja mopolla (tai popolla, niinkuin kummipoika, 1,5-v. sanoisi) pääsee.

Tänään olen siis ollut melko lailla horisontaalisessa asennossa koko päivän - hoidettiin nuhaista pikkumiestä ja viihdyttiin oikein urakalla. Legoilla, palikoilla, palloilla, kirjoilla, nalleilla ja piilosilla on leikitty het muutaman vuoden edestä. Heh. Eikä tullut edes hiki! Ehdottomasti sympaattisimpia juttuja on puhumaan opettelevien pikkuihmisten sanat pap-ppa, pam (voi tarkoittaa mm. lamppua ja palloa), annaa tätä (imuri, sähkövatkain, silitysrauta, mitänäitänyton) tai ponnekas täTI!! Sen kun saisi nauhalle, niin olisipa yksi punavuorelaistätsykkä iloinen.

Lomaa siis vielä päivä jäljellä. Meanwhile, lupaamani valkosipulisopparesepti tässä. ((Ja vinkkinä; on muuten oikeasti parempaa kuin Casa Largon tarjoama eväs - jos voitte kuvitella. Suorastaan heavenly, etten sanoisi!))

Paahdettu valkosipulikeitto kirsuseinin tyyliin kuudelle (reseptiikkaa mukaeltu köyhienritareiden ohjeesta. Joka ei kyllä sellaisenaan olisi maistunut yhtään millekään, toim. huom.)

- paahda kaksi kappaletta hatustaan aukileikattuja, kokonaisia valkosipuleita (kuorineen) 200-asteisessa uunissa (operaatio kestää n. 40 minuuttia; niitä ei kuitenkaan kannata polttaa!)
- kuori ja pilko 4 jauhoista perunaa sekä 3-4 salottisipulia. Kuullota kattilassa kunnes sipulit on kypsiä.
- lisää 1,2 l kanalientä ja keitä perunakuutiot kypsiksi.
- lisää kattilaan vielä kuoristaan kiltisti irtilähtevät valkosipulinkynnet (kyllä, ne kaikki. Paahdetun valkosipulin maku on kauniin pyöreä ja pehmeä, ei yhtään väkevä, usko pois!).
- mausta suolalla ja pippurilla.
- aja seos sileäksi sauvasekoittimella ja anna muhia hetki (~5 min.) pienellä lämmöllä, jotta maut tasaantuvat.
- pyöristä soppa vielä 3-4 desillä kermaa. Kuumenna ja tarjoile kylmän talvipäivän lämmikkeenä.

Tosiaan, whatever you are after, niin saanti on tuolla sopalla taattu. Believe me!

Ei kommentteja: