perjantai 27. lokakuuta 2006

Valkeaa unelmaa

Oulussa on lunta. Kasakaupalla. Sitä oli täällä meillä maalla jo ennen tänpäiväistä tuiskua - jopa lumiukkoon asti. Mutta aamupäivällä alkanut lumisade jatkuu edelleen, eikä loppua ilmeisesti näy. Huisaa! Ihan kamalan kaunista on kaikkialla, puissa paksu lumikerros ja luonto oikein hohkaa talveaan. Tai siis hohkasi päiväsaikaan.

Se on myös jännittävä ero verrattuna Smedsgataniin, että täällä on hurjan pimeää. Siis yöllä. Mun naapurikirkko on aina sen verran jumalallisesti valaistu, ettei mun luona ole koskaan täysin pimeää - paitsi ehkä henkisesti. Joskus. However, täällä katuvalot päättyi jo 8 kilometriä ennen meidän taloa - eli minkäänlaista kajastusta mistään valonlähteistä on turha odotella. Which is nice.

Mun syyslomani alkoi siis varsin lumisissa merkeissä - ja mikäli tosiaan sääennusteet pitävät paikkansa, niin eipä pelastusta ole vielä ainakaan näkyvissä. Muuten elämysmatkailu on jäänyt melko vähälle; lähinnä vauvaterapiaa täällä on ollut taas tarjolla kahden vallan hurmaavan pikku-ukkelin toimesta. Ollaan hakattu palloja ja palikoita (vanhan kunnon hakan tyyliin), rakennettu lumiukkoa (no, muksujen äidit ja heidän mummonsa rakensi - meikkis seisoskeli hameessaan ja kippaskengissään kunnon citytätityyliin vieressä ja virnisteli pakkasukkojen puuhille) sekä leivottu. Seriously. Maustekakkua (arabialaista - for God's sake, kuka oikeasti nykyään enää leipoo maustekakkuja?!?) ja vaihtovuoteni aikaista italialaistyylistä parsakaali-kinkku-mozzarellapiirakkaa.

Kotiin kun tulee, niin on taas hetken ihan hurjan rauhallinen olo. Sellainen siis, että tietää voivansa aina tarvittaessa (ei siis toivottavasti koskaan permanently kuitenkaan, hi) palata tänne - ja aina tietyt peruselementit pysyvät täällä samoina. Perjantai-iltainen takkatuli ja lasi-kaksi punkkua. Kynttilöitä vuoden- ja vuorokaudenaikaan katsomatta sekä terveellä tavalla maailmankatsomustani kyseenalaistavat vanhemmat.

Me feel very happy now. Hyvää viikonloppua!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aika ihkua, että siellä vaan lunta on jo. Toisella kotiseudullasi sen sijaan riehuu syysmyrsky ja katon irtoamista odotellaan any minute.
Tänään tarkoituksena juoda aika paljon "raikasta syysboolia" sekä skumppaa ja juhlistaa sitä vuosikymmenen vaihtumista. Ottanemme sinunkin puolestasi, jos kolmiolääkkeet edelleen estävät viinistelyn;)
Laura