tiistai 28. marraskuuta 2006

Jouluangst

Mähän siis periaatteessa olen hyvinkin iloinen jouluihminen. En välsyyn innostu ihan soikeaksi jo marraskuussa soivista jinglebellseistä, enkä myöskään yliamerikkalaisesta hapatuksesta. Vaan glögintuoksu, kynttilät ja pohjoisen ikijää (joka erityisen kylmänä vaikuttaa aaton hautausmaakeikalla) on se, joka muhun kolahtaa.

However, tänä vuonna on poikkeuksellisen aikaista tempoilua ollut munkin toimestani jo havaittavissa - jo kuukausi sitten meni toimestani nimittäin painoon firman joulukortit, jotka vihdoin tänään (kaikki 400 kpl) toivottavasti lähtevät kohti uusia kotejaan. Lisäksi olen havahtunut kummin roolissani jälleen kerran, ylivuotiset tätilapset kun jo varmasti intoutuvat pakettien rapinasta ja jotain mukavan kehittävää olisi kiva keksiä.. Any ideas, anyone?

Viikonloppu meni teoriassa töiden merkeissä ja eilispäivän istuin Pasilassa kokouksissa. Huominen menee myös erinäisiin palaverointeihin - tosi produktiivinen fiilis, kun to do -listalla on noin kaksi miljaardia asiaa ja konsulentit vaan vääntää exceliä ja powerpointtia. Tsih.

Silti, eilisen paras uutinen oli ehdottomasti se, että meidän Viisuille on nyt sitten keksitty Teema. Tättädää, "True Fantasy"... Kuulemma koko pääkaupunkimme lavastetaan euroviisuihin ja ne viedään paikkoihin "joissa ei koskaan aiemmin olla oltu.." Lavasteista löytyy niin kalevalaisia hahmoja kuin muutakin mystiikkaa - ja parasta kaikesta, niissä biisienvälysvideokorteissa esitellään Suomea ja suomalaisuutta (sekä meidän ominasipiirteitä) juurikin vastakkainasettelun keinoin. How 1980's can you go..?

As said, YLE:n setien ei missään nimessä olisi pitänyt koskea tikullakaan mihinkään viisujärjestelyihin - ja vaikka kuinka itseironisen lämpimästi haluttaisiinkin tehdä tiettäväksi arvomme maailmassa, niin ei se nyt saatana mistään kalevalaisista hahmoista enää löydy. Hmph.

No, onpahan taas mitä kurmuilla koko loppuvuosi. Oi sitä myötähäpeän määrää. Toivottavasti vieraileviksi esiintyjiksi saadaan Take That, Rednex tai Hansonin veljekset. Tahi jotain yhtä kansallisromanttista. Ja juontajaksi Innon sekä Bjurströmin Markot. Tsädää vaan kaikille.

2 kommenttia:

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

"Any ideas, anyone?"

Jees, täällä. Mikä voisi kummimuksulle olla hienompi kokemus, kun saada kova ja iso paketti. Hmmm. Siis joulufillari, jota pääsee itse vielä viilaamaan - ainakin sen lukon osilta, vai mikä siinä nyt olikaan hätänä(?).

Kaiken lisäksi vältyt romuttamiskustannuksilta.

Anonyymi kirjoitti...

No joo, totta on että True fantasy kuullostaa joko
a) Jari Sillanpään ensivuoden euroviisuyritelmältä b) Jean-Claude Van Dammen actionleffalta tai c) mun elämältä. Mutta pitää olla kyllä vähän eri mieltä tuosta Kalevalan sijoittumisesta nykypäivän suomalaisiin. Kyllä siinä kirjasessa kuvataan suomalaisia tarkimmin kuin missään.

Lauantaisin baarit täyttyvät intomielisistä lieto Lemminkäisistä täynnä poikamaista uhoa. Ja kun tarpeeksi uhoaa niin eiköhän se Kyllikki lopulta helly. Loppuelämänhän voi just käyttää marttyyrinomaiseen märehtimiseen miten tuo äijä on pilannut koko elämän. Kuullostaako tutulta?

Suomalaisia vihaista naista kuvaa kyllä parhaiten itse pohjan akka. Kun suomalaisen naisen saat suuttumaan niin kyllä saat vastaasi oikean Louhen. Siinä vasta vittumainen ämmä. Tuo kostonhimoinen eukko vei Sammon ryöstäjien kyliltä viime töikseen vielä tulet..nykypäivän Louhelle riittää että jätät vessanpöntön renkaan ylös. Ziisös. Jos autonrenkaasi säästyy viiltelyiltä niin voit odottaa kyllä jotain muuta yhtä mukavaa "tasoitusta".

Toivottavasti ei löydy tästä maasta montaa Ainoa. Ei olisi loppuelämä lohena varmasti mukavaa.

Ja jokainenhan on oman elämänsä Väinämöinen.

Eli siis, kyllä ainakin meikäläiselle tuo Kalevala käy Suomikuvasta.

Kalu & Hiisi