maanantai 13. marraskuuta 2006

Takeout-kansaa

Jenkit on takeout-ruokailussa ihan mun suosikki- eli kärkijoukoissa. Suorastaan kadehdittavalla tehokkuudella niiden mäkkärit, hampparikuninkaat, Arbyt ja Wendyt suoltaa safkaa niistä pienistä ikkunaluukuistaan - ja kiinalaisista ravinteleistakin saa mukaansa viehättäviä pahvisia purkkeja. Juur niinkuin Frendeissä.

Mä olen nyt pakon edessä tehnyt viikonlopun yli (no joo joo, pari-kolme vuotta ainakin) havaintoja suomalaisesta ulkonasyömisen kulttuurista - toki tilanne tällä sykkivällä peekooseudulla on ehkä hieman erilainen kuin esimerkiksi kotiseudullani, jossa oikeastikin noutoruokailu on melkoisen harvinaista herkkua. Täällä joka tapauksessa meidän ikäpolvemme ihmiset syövät melko jatkuvalla syötöllä ravintoloissa, ilmeisen edullista ja kätevää on tilata yksi annos pastaa - ennemmin kuin kuvitella ruokkivansa koko komppania kattilallisella spagettia (ja päätyvänsä heittämään kahden viikon päästä jääkaapissa karvoja kasvavan makaroonikattilan kokonaisuudessan roskikseen!).

Eilen tuli vastaan kuitenkin toisenlainenkin ilmiö. Liekö väestölle tyypillistä käyttäytymistä ainoastaan mun lähiseudulla, mutta tosiaan viikonlopun maalaussessareista selvittyäni päätin palkita itseäni takeout (tai take a way, niinkuin heidän ulkoständissään lukoo) -kiinalaisella. Ruoalla siis, en ihmisellä. Tein tilaukseni ja sain kädenkäänteessä ostokset mukaani tyylikkäässä valkoisessa muovipussissa. Mikä teki seikasta mieltäylentävän oli se, että havaitsin riemukseni joka toisella vastaankävelijällä ihan samanlaisen kapistuksen mukanaan.

Toisin sanoen, me ei ollakaan mitään pullamössökansaa - vaan takeout-muovipussisellaista. Joka parisuhteiden tilasta (tai tilattomuudesta) riippumatta voi sunnuntaisin kantaa ylpeillen lähiravintolan muovikassissa ruokaa kotiinsa. Nukuttuaan ensin puolille päivin. Ja katsottuaan sen jälkeen neljä satunnaista telkkusarjaa putkeen. Vain koska voi..

((Kotikotona ei voisi. Johonkin aikuisten manuaaliin on nimittäin joskus kirjoitettu, ettei kunnon ihmisten kuulu nukkua a) puolille päivin tai b) keskellä päivää montaa tuntia. Siinä samassa manuaalissa myös lukoo, että teeveetä katsotaan hyvän tavan mukaisesti vain maksimissaan 3 tuntia viikossa, ja niistäkin asialähetyksiä (uutiset, kotikatsomo tms.) pitää olla ainakin 60%.))

Torstaina olen jo Kyproksella. Juuri saadun tiedon mukaan "the temperature in Cyprus is 20-22 degrees (celcium..celsius...ihansama). Please bring an umbrella with you." Mieluummin sontikan alla tihkusateessa kuin perse jäässä pakkasessa, sanoisin!

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ääää! ALko tehdä mieli pikakiinalaista. (Ruokaa, ei ihmistä...)
Ja pitääkö mun ny pakata Jürgen sun mukaan Kyprokselle?

kirsi kirjoitti...

JOO! Jürgen mukaan matkalaukkuun - tai vois se lentääkin suoraan Larnakaan.

Mä joudun ehkä suunnittelemaan salaa jonkun iskun saksanmaalle. Soitan sitten kun olen sun naapurissa.

((Huomattavan lahjakkaasti osaisin kuitenkin jo ruokkia Jürgenin - ja sen koko suvunkin..ja ne krusifiksit))