perjantai 29. joulukuuta 2006

Shoppailua

Alennusmyynnit on kuulemma alkaneet. Ahdistavaa. Jengi tonkii niitä samoja kaukaloita ja rekkejä, joista ei aiemminkaan ole löytynyt mitään kivaa [vai miksi muuten kama olisi 98% alennuksessa kuin siitä syystä, ettei se täydellä hinnalla kelpaa kenellekään?] - ja tuuppii mennessään toisiaan. Kaikilla on hullu hikikuumuus, kauppiaat soittavat piinaavia renkutuksia helvetin lujalla volyymillä, jotta olo alennuslaarien äärellä olisi mahdollisimman tukala. Äidit sihisee lapsillee, lapset kinisee tuskissaan ja mukaanraahattujen puolisoiden verenpaine nousee, paitsi syntyneestä liikevaihdosta, myös shoppailun aiheuttamasta ahdistuksesta. Kotimatkalla on liikenneonnettomuudet, avioero ja miestappo lähellä.

Ei näin!

Mä en kerrassaan kestä ihmispaljoutta sisätiloissa. Ainakaan ahtaissa kaupoissa, verenmaku suussa talvialennusmyynneissä. Tässä suhteessa mun arvoni on melko lailla samat kuin kansalainen Jussilalla (jos joku sattui sontaluukun ääreen toissailtana, kun ko. dokkari Ihmemies "ternimaito" Jussilasta uusittiin) - rikkaus ja tähteys.. Tavoitteenani on olla niin suuri starba (sen verran tuhdilla lompsalla varustettuna), että voin ostaa tarvitsemani vaatteet ihan ilman talvialennusmyyntejäkin. Tai hulluja päiviä. Tänä vuonna mun ostoboikotti on ainakin purrut erinomaisen tehokkaasti - en ole viikkoon höylännyt yhtään mitään. Omalla kortillani.

Uudenvuoden karkeloihin on sitten tulossa sellaiset vajaat 25 henkeä. Fantastisen aikuismaista. Kukaan ei tunne toisiaan, juhlakämpässä on lievä ylijännitevaara (seriously, tänään oli napsahtanut muutama sulake ihan vaan valojensytyttämisen ilosta) - ja sosiaalisissa tilanteissa ahkerat suomalaiset pääsevät siis tutustumaan totaalisen uusiin ihmisiin. Jännittävää. Voinen alkuvuodesta raportoida, kuinka meidän testilaboratorio-olot päihittivät nämä haasteet.

Mukavaa viikonloppua - ja vuodenvaihdetta evrivan. Ei kun hyvällä sykkeellä vaan uuteen vuoteen, sanoisin!

1 kommentti:

maijaatio kirjoitti...

Kiitos Kirsi tuhannesti kutsusta. Olin otettu. Matkaan lahto ja joulutouhuissani unohdin kuitenkin ilmoittaa, etta olen uutena vuotena merten takana.

Hyvaa Uutta Vuotta Anyways.