maanantai 29. tammikuuta 2007

Tavallinen viikonloppu

Olipa jotenkin normaali viikonloppu. Tai siis toisen päivän, eli lauantain olin töissä - ja itse asiassa sammahdin lauantai-iltana saunalyhdyn lailla jo yhdeksän aikaan. Mutta eilinen oli kaikin puolin tavallinen päivä.. Luin lehteä, jaarittelin puhelimessa, pesin lakanapyykkiä - ja laitoin itselleni (!) ruokaa. Siis en mitä tahansa puolivalmista pastaa, vaan oikein possun sisäfilettä, kun sitä kerran tarjouksesta sai. Hihi. Pitää katsokaas pitää taitoa yllä, jos vaikka vielä joskus saisi suuremmallekin yleisölle kokkailla. Nottei pala sörsselit pohjaan ja sillä lailla.

Huomenna leikin taas maijapoppasta; jos pakkanen napsuisi hieman pienemmillä lukemilla, voitaisiin mennä hoidokin kanssa vaikka puistoon. Muussa tapauksessa tiedossa on villiä riekkumista mun yksiössä. Jossa ei siis ole yhtään leikkikalun näköistäkään asiaa, missään. Mikäs sen mukavampaa. Ja sitten keskiviikkona äitee tullee vihdoin kylään. Oikein yöksi asti!

Kummasti tuo pienenpieni auringonsäde, joka on nyt muutamana päivänä pilkistellyt pilvien takaa piristää sielua ja mieltä. Pakkasenpuremasta nenästä huolimatta ulkona on kiva tarpoa, kun hankikin (eli siis pari-kolme senttiä aurausautolta keräämättä jäänyttä lunta) muka narisee kenkien alla. Ja lapset kiljahtelee luistinradalla. Valituksista huolimatta kyllä tällainen oikea talvi kaikkine lieveilmiöineen ja jatkuvine vilunväreineen on se ainoa tapa viettää tätä vuodenaikaa. Nih.

Mulla on ehkä kahden viikon päästä jo uusi koti. Somaa. Ja jos ei kahden, niin viimeistään kolmen... Jihuu! Enää pitäis valmentaa huonekalut ja astiasto tätä muuttoa silmälläpitäen, ettei niille tule kulttuurishokkia tai jotain muuta kamalaa. Sepäs vasta olisikin, kun esimerkiksi soffanen juuttuisi hissiin, eikä suostuisi yhteistyöhön muuton yhteydessä. Tai että lautaset tieten tahtoen tipahtelisi itsetuhoissaan hyllyitä.

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Mulla oli kans erikoisen tavallinen viikonloppu kotsmas. Lauantaina olin Kiisto-Pateri -lentopallo-ottelussa (todellakin!!). Olivat muuttaneet sääntöjä niin, etten tiennyt, miten pelin kuuluu mennä. Kiisto ehkä voitti. Kiisto on siis Vaasan joukkue.

Sunnuntaina kävin hiihtämässä 10km umpihangessa. Hiihdon päälle vedin äidin lihapatojen ääressä maailman isoimman satsin lihaa ja perunoita. Illalla oli niin väsy ettei edes haitannut se, että Kittilän kone tuli samaan aikaan lentokentälle ja odotin 45 minuuttia, kun krapulaiset Levinmatkaajat saivat omat miljoonat suksensa ennen kuin mä mun yhden pikkiriikkisen matkalaukun. Nekin oli varmaan Oulusta. Sen verran kova jonotus oli meneillään ;)