tiistai 6. helmikuuta 2007

Illistä

Seuraa tiukkaa analyysia musiikkimaailmasta. Illi, joka siis on salkkareiden Kentsu (joka siis "jäi ratikan alle" mun kotipysäkillä Eirassa) JJA kuulemma myös oikeesti joku sariolanaleksi on siis tehnyt biisejä. Eli levyn. Illin musiikki on munsta ollut ihan kivaa höttöä - tai siis ainakin se radion jossain voimasoitossa oleva Hukkaa päivä -biisi. Joka jää päähän paremmin kuin naula. Musta siinä jopa on sanomaa, ainakin näin kohta kolmekymppisen työläisen perspektiivistä, kun edelleen voi haaveilla niistä opiskeluaikojen vapaamatkustusaamuista ja siitä kun ei ollut kiire minnekään.. Vai miltäs kuulostaa:

Hukkaa päivä kanssani kulta
viereeni jää.
Tänään ei oo kiire minnekään kulta
siis tähän jää.
Mä tiedän et meidän
kuuluis ja täytyis.
Mut mitä jos ei tänään.
Soita niille ettet pääse,
köhi puhelimeen.
Ja kaikki mitä piti tehdä
voi jäädä huomiseen.
Antaa hedonismin viedä
luota tunteeseen....

Tänään kuitenkin kuului henkinen skräts mun levylautasella, kun radiosta pärähti samalta levyltä biisi Myöhässä. Laulun sanomahan siis menee niin, että kundi tanssii baarissa pitkien katseiden jälkeen, puolivahingossa pilkkuun. Jonkun tsubun kaa tiätty - ja ne jatkaa samalla tahdilla samalla taksilla yhteisen yön viettoon. Minkä seuraukset kaikki arvaammekin (ainakin laulajan mukaan). PAITSI, että auringonnousun jälkeen kotona odottaakin suloiset kasvot ja iloinen ilme ja nainen "jolla on uutinen.."

Parhainta biisissä on kuitenkin kertsi, jossa tämä nykyajan ruuneperi kyselee, että mitä tehdä jos oma nainen on myöhässä.. Juostako karkuun vai jäädäkö vierelle kuin mies? IHAN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ PASKAA! Miksi, voi miksi tällaisesta aiheesta täytyy kirjoittaa lauluja? Korkeakulttuurin ei välsyyn tarvi olla hienonhienojen ihmisten Korkeaa Kulttuuria. Mutta jos nyt joku saa kiksejä siitä, kun keskenkasvuinen kundinrääpäle kiekuu (ihan ihmeellisesti fraseeraten vielä, if I may add) gregoriaanisina kysymyksinä siitä, mitä pitäisi tehdä kun on vahingossa nasauttanut naisensa tiineeksi, niin voi hyvä päivää! [hups, olipa pitkä lause/virke, sorry].

En tajua. Pitänee ehkä mennä Illin keikalle joskus, josko siellä sitten tulisi valaistuminen tähän(kin) asiaan.

Ps. Oltiin tänään humaaneja työläisiä ja käytiin kimpassa luovuttamassa verta. Mä voitin hemoglobiiniskaban - olin 163. \o/ eli jihuu!

2 kommenttia:

kalu & hiisi kirjoitti...

Parahin Kirsusein..

Kyllä Illi taitaa olla mitättömän pieni tekijä tuossa bisneksessä. Se sentään kyselee onko oikein karata vai ei. Ei siis samantien hypännyt toimituksen jälkeen hissiin. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että koko jätkän vois surutta tuupata hissikuiluun.

Pop-kulttuurista on moraali kadonnut jo viimevuosikymmenillä (silloin kun disko keksittiin). Mahtoiko Abba laulaa mitään härskiä?

Vaikka aina väitätkin että tytöllä ei voi koskaan olla liikaa meikkiä, voisi X-tina Aguileran kolmenkymmenenkilon klovni-huorameikkausta pitää varottavana esimerkkinä. Joopa joo.. Genie in the bottlesta Dirrrtyyn.

Ilmeisesti tästä innostuneena kelkkansa käänsi myös puoliportugalilainen Furtadon Nelly joka muuttui silmänräpäyksessä horoksi. Ensin lauletaan että "I´m like a bird" ja seuraavalla levyllä huudetaan jo housut kintussa "I´m a maneater"...Ja jos ei kaikille selvinny vielä millä asialla ollaan niin toitotetaan "Promiscuous girl" (suom. siveetön, irtosuhteita harrastava).

Älä sinä sexyback Kirsi ole huolissasi Illistä. Onhan teillä naisilla aina U + ur hand Pink.

Kirsi kirjoitti...

Dearest kal-el. Ton Myöhässä-homman moraalinen dilemmahan löytyy siis siitä, että aa) ekaksi mennään taksilla jatkoille ja puuhaillaan kaikenmoista ilman sen suurempaa suojausta. JJa bee) vasta kotona tulee puheeksi ne Iloiset Uutiset, siltä ikiomalta kullalta. Eli käytännössä, jos oikein suloisesti sattuisi - voisi laulun päähenkilöllä olla pullia useammissakin uuneissa..

Ihansama. Olen selvinnyt biisin aiheuttamista traumoista, jihuu.

ps. onk sulla tylsää töissä, kun jaksat venyä moisiin viihdyttäviin analyyseihin.. *wirn*? Ei vaan. Ihanaa kun ihmisillä on Mielipiteitä.