perjantai 23. helmikuuta 2007

Maakuntamatkaaja

Ajelin eilen elämäni ensimmäisen kerran kiskobussilla. Jihuu! Niille, jotka moiseen kapistukseen vielä eivät ole tutustuneet tiedoksi sellaista, että kiskobusseja kulkee esimerkiksi Jyväskylän ja Seinäjoen välillä. Ne näyttävät minijunilta (vähänniinq mun nojatuoli näyttää minisoffalta) ja kiskobussin kyytiin mahtuu ehkä 60 ihmistä. Vauhti ei päätä huimaa, kuuttakymppiä ilmeisesti hurruuteltiin eilinen pikataival. Mutta oikein keskieurooppalainen oli tunnelma neljänistuttavissa penkkiasetelmissa, kerrassaan.

((Pakko mainita junamatkalta myös suurta hilpeyttä herättänyt kuulutus.. Kaikkihan lienee ovat tietoisia siitä, että Ähtärin kunnan/kaupungin/taajaman suurin, eli ainoa matkailuvaltti on Ähtärin eläinpuisto karhunpentuineen ja muine eläimineen. No, VR on sitten päättänyt tehdä vierasmaalaisten turistien pääsyn ko. nähtävyyteen lähestulkoon mahdottomaksi - junassa kun kuulutetaan kolmella kielellä pysäkin nimi "eläinpuisto-tsoo". "We will shortly arrive at eläinpuistotsoo".. Hieman ehkä hankala bongata moiselta lausunta-asultaan tuo 'zoo'?))

Nyt maisema on siis vaihtunut jo pakkasenpuremaan Vaasaan. Hurja nostalgiapöly vaan leijuu päälläni kun täällä kaupungilla kuljen. Hauska huomata, että kolmessa vuodessa on päässyt henkisesti jo niin kauas opiskelukaupungistaan, että tänne palaaminen ja "meidän" paikoissa pyöriminen ilahduttaa aina ihan valtaisasti.

Viikonlopun suunnitelmiin kuuluu massiivista juhlintaa, ehkä. Tai vaihtoehtoisesti hostini ajaminen mielenterveytensä äärirajoille, semisti vaan maanisella käytökselläni. We'll see. Joskopa tuo pakkanen tuosta inhimillistyisi edes vähän, niin ei kärsä jäätyisi ihan saman tien kun sen ulkosalle uskaltaa työntää.

Ps. viikon iloisin uutinen: siskokulta soitti ja kertoi kummipoikani (toukokuussa 2-vee) harkitsevan pikaista hiihtolomapyörähdystä Helsinskissä. Ihan jo muutaman viikon päästä siis. Olisipa hienoa, jos uuden kotini lapsivarustusta (eli yhtä Tomppakirjaa) pääsisi ensimmäiseksi koeajamaan ihanainen pieni kummipoika! ((Ja vanhempansa tietysti ihan samalla tavalla tervetulleita.)) Uijui. Olisipa ihanata nähdä sukulaisia, pitkästä aikaa.

Pps. mikä lie mielenhäiriö: mulla on oikeasti jo vähän ikävä kotiin. Vaikkei Kalliossa olekaan ympärivuorokautista nettiyhteyttä eikä hotellitason aamiaista. Mutta pakastimessa silti itsetehtyä pullaa - ja tiistaina tulee uusi sänkykin! \o/ eli ihanasti.

2 kommenttia:

kalu & hiisi kirjoitti...

kröhöm...ympärivuotinen nettiyhteys kyllä löytyy, mutta hotellitason aamiainen vain jos itse sen teet. En siis ole mikään hostess with the mostest.

Varo Hiisiä!

Kirsi kirjoitti...

Niin-PÄ. Nimimerkillä kello on vasta puolenpäivän, eikä vieläkään Consuela ole kiikuttanut teekupposta koneeni eteen. Kuten esimerkiksi Jyväskylässä *wirn*..

Toisekseen Consuelalla on täällä ollut tänään niin kiire tiskialtaan kimpussa, eli tästä syystä ruokahuolto on ollut rempallaan. So far.

Nimimerkillä: jos tietäis koska Mr. Host saapuu, niin vois käristää jotain ruokaa jo valmiiksi. Hi.