maanantai 12. helmikuuta 2007

Muutto

No niin vain sitten huiskautettiin muuttaen (huisk huisk, kuten meikkiksen teemaan sopisi sanoa) eilinen iltapäivä. Yllättävän kivuton oli kyllä kyseinen tapahtuma, mikä suurelta osaltaan johtui siitä, että raavaita muuttomeihiä (ja kati, jolla on selkeästi tavaroiden hissiinänkeämisen maailmanennätys hallussaan) oli tarpeeksi! Miettikää, 1,5h meni kokonaisuudessaan tuohon puuhaan, kantoineen ajoineen kaikkineen.

Kovin haikeita fiiliksiä ekasta "omasta" kodista poistuminenkaan ei aiheuttanut, lähinnä vaan kommentteja tyyliin "tää oli nyt tässä, onk kaikilla takit ja hanskat mukana..ja koska saa laulaa?!"

Vinkkejä tuleviin muuttoihin (joko itselleni tai mahdollisille muille muuttolaisille):
  • investoi oikeisiin muovisiin muuttolaatikoihin. Niihin, joita voi pinota. Mä maksoin 40€ omistani (sisältäen metritolkulla kuplamuovia, jihuu! Sekä tietty laatikoiden tuonnin ja hakemisen. Mikä on veri konviinient, kun muuttolaatikoiden roudaaminen esim. ratikalla olisi melkoisen tuskan takana..). Tuolla investoinnilla kuitenkin säästettiin aikaa ihan hulluna. Eikä tosiaan pinna kiristynyt missään vaiheessa - ja ne laatikot haetaan tänään pois, eli jälkisiivouskin on hoidossa.
  • pakkaa laatikot sillä tavoin, ettei vapaaehtoisesti apulaisiksi lupautuneiden ihmisten verenpaine lähentele taivasta. Eli vain yksi mönjälaatikko, josta tursuaa amppeleita, lamppuja, teräaseita ja muita sallitaan. Muiden pitää seistä sotilaallisesti rivissä!
  • vuokraa pakettiauto esim. pakuovellepistekomista. Ihan sairaan kaunissilmäisiä oli nimittäin molemmat kundit, jotka autoa toimitti. Ihan varmasti muuttoautontoimittajien tippirahasto kasvaa eksponentiaalisesti, kun on noin sirkeitä ja hyvärunkoisia työntekijöitä heillä. Ja autokin siis oikein mukava muuttotarkoitukseen.
  • mikäli kaupunkisuunnistus ei ole se vahvin lajisi (ja koko muuttoporukka on kerätty akselilta Myrkky-Horonkylä-Jyväskylä-Mäntsälä-Virrat-Pikkarala), aja muuttoauton reitti esimerkiksi taksilla (*wirn*) hyvissä ajoin etukäteen. Näin välttyy Amazing Race -tyylisiltä paskahalvauskirkumisilta liikennevaloissa - ja matka sujuu surakasti. Ja lähestulkoon liikennesääntöjä noudattaen. Meidän tiimi nimittäin hyväuskoisesti (mun taksariohjeiden mukaan, täytyy myöntää) esimerkiksi ajeli ihan vähän vaan laittomia reittejä tuossa kauppatorin ja senaatintorin välisellä pätkällä. Tsih.
  • varaa jengille tarpeeksi ruokaa - me vedettiin eilen sellaistakin Chili con Carnea, että alta pois. Oli muuten oikeasti hyvää settiä, jopa vehkeenmakuinen maissileipä (se maistui kanelille by the way) toimi. Guacamolesta ja cheddarjuustoraasteesta puhumattakaan.
  • vokottele paikalle myös tehokkaita teekkareita, jotka paitsi purkavat muuttolaatikoita - myös irroittavat silikonitäytteisen baaritiskin keittiötä rumentamasta. Kyltereiltä ei meinannut moinen puuha onnistua lainkaan, nääs.
  • päätä tuparipäivämäärä (ja mahdollisesti myös -menjyy) jo ennen itse muuttoa. Pakko saada kämppä kuntoon in a timely fashion, kun vieraslista alkaa paisua..
Kiitos ihqille muuttajille - ja kaikille muille teretulemast kirsuseinin uusille kulmille. "Mä kolmatta linjaa takaisin, kun kuljen..." *viheltelee*

ps. Tuparit on la 10.3.2007. Kirjuita kalenteriisi, kutsu tulee myöhemmin.

pps. MUOKS: googlatkaapa huviksenne "turha lehmä". I rest my case.

5 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Ei kuule ollu q yks teekkari. Mutta sitäkin tehokkaampi.

Kai. :D

lartsa kirjoitti...

Siis eikö muka pakuovelle.comin autolla saa ajaa taksien sääntöjen mukaan??

lartsa kirjoitti...

ja googlaamista voi jatkaa "mordorin linna" -fraasilla :-)

Kaisa kirjoitti...

mä en pääse sun tupareihin :(

kalu & hiisi kirjoitti...

mä (hiisi) ei uskalla tulla sun tupareihin :(