perjantai 9. helmikuuta 2007

Vuosikatsaus

Kaikkihan lienee tuttuja vanhan pohjalaisen sanonnan "kakku pöydälle, juttu täytti vuoden!" kanssa..? Tai ainakin tokaisu "käännä kasetti, nuo sun samat jutut alkoi taas alusta.." on tullut kuulluksi.. Onhan? Tästäpä siis sujuvana aasinsiltana hurjaa hehkutusta: Jos voitte kuvitella, niin mun oma rakas blöögini täyttää huomenna (kyllä, muuton aattona - mikä "sattuma"!) vuoden. Kokonaisen Yhden Vuoden.

Mitään massiivisia kirsusein-miittejä nyt tuskin on tarkoituksenmukaista järjestää missään päin maailmaa [olkoonkin, että lukijapalautteen mukaan se saattaisi jopa ollakin se mun egolleni sopivin tapa juhlia. Itseäni.]. Voin siis täten juhlallisesti ilmoittaa, että me juhlitaankin muuttolaatikoiden keskellä kahdestaan koko huominen päivä. Kun kuplamuoviakin on vielä jäljellä ainakin kaksi metriä...

However, osavuosikatsaus (tai tässä tapauksessa siis kokovuosikatsaus, kun en oo aiemmin moista saanut aikaiseksi) seuraa ohessa. Pohja on julmasti ripattu ex-expatti-Juholta. Pahoittelen jo valmiiksi hieman pitkäksi venähtänyttä tekstiä.

HVHT-LAATUKRITEERIEN MUKAINEN VUOSIKATSAUS 10.2.2006-9.2.2007

Kirsusein Inc:n ja tätä ympäröivien tahojen sekä henkinen että fyysinen liikevaihto (tuloksesta nyt puhumattakaan) kehittyivät huimasti blöögin ensimmäisen toimintavuoden aikana. Vaikka sosiaalisissa suhteissa on ollut havaittavissa lievää ylläpidon harventumista (otsikolla: "luinkin sun blogista juu, että sulle kuuluu ihan hyvää niin en oo soitellut..!"), niin Kirsusein Inc. on onnistunut ylläpitämään kaikki olemassaolevat ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosuhteensa. Toistaiseksi myöskään blogiraportoinnin ei ole todistettu johtaneen puhevälien menetykseen.

Liikevaihto ja tulos
Materiaalisen liikevaihdon kasvu ei ole ollut kovin huomattavaa, vaikkakin Kirsusein Inc. koki työsuhteen vakinaistumisen askeleena aikuisempaan elämään. Neuvottelut palkkakuopasta nousemiseksi ovatkin vuoden 2007 toimintasuunnitelmassa keskeisellä sijalla. Vaikka liikevaihdon tulopuolen kasvu jäikin vaatimattomaksi, kasvoi menopuoli tuloista riippumatta. Investointeina mainittakoon ainakin samsonite-merkkinen matkalaukku, 1,5 hengen istuttava sohva, intternetistä valehtelemalla ostettu jenkkisänky sekä valtaisa kasa turhauttavaa roinaa.

Toimintaympäristö
Vuoden 2006 näkyvimpänä muutoksena on vuoden loppumetreillä tapahtuva uuteen toimintaympäristöön muuttaminen, joka on vaatinut tukea ja ymmärrystä niin tutuilta kuin tuntemattomammiltakin. Tärkeimpinä tukijoina mainittakoon Kirsusein Inc. ensisijaiset pääomasijoittajat Oulujoen välittömässä läheisyydessä, joiden muuttoavustuksen tuella toimintaympäristön muutos on ylipäätään mahdollinen. Lisäksi kunniamaininnan ansaitsevat kaikki ne tahot, jotka eivät toimintaympäristön muuttopaineissa riehuvan Kirsuseinin puheista sen kummemmin häiriintyneet, vaan jaksoivat tukea yhtiön toimintaa (kokonaisen viikon kestäneessä) ylä- ja alamäessä.

Tuotekehitys
Yhtiön tuotekehitys koki valtaisaa turbulenssia toimintavuoden aikana. Mitä erinäisimmistä lähteistä kantautuneiden raporttien mukaan, Kirsusein Inc:n edustaja on tavattu tuotekehityksen merkeissä eri puolella maailmaa. Tai ainakin Eurooppaa. Maailmanparannuksen tiimoilla varsinaista tuotekehitystä havaittiin ainakin Saksassa, kesän 2006 aikana. Tutuksi tuli mm. paikallisten käsitys juhlakäyttäytymisestä hyvin onnistuneen seminaaarin päätteeksi. Yhtiön tuotekehitys jatkuu tasaisesti myös tulevien toimintakausien aikana, erityisesti juhlajärjestelyiden ja suurkeittiöemännyyden puitteissa.

Henkilöstö
Toimintavuoden aikana yhtiön toimitiloissa vieraili lukuisa määrä yhtiön toimintaympäristön tuntijoita. Kirsusein Inc. on positiivisesti yllättynyt henkilöstötilanteen kehityksestä. Toimintavuoden aikana kärsityn "mä en järjestä mitään bileitä kenellekään ennen vuodenvaihdetta" -mielenilmaisun (kesto juhannuksesta vuodenvaihteeseen) aikana yhtiön edustaja tosin kutsuttiin vain yhden ainoan kerran leikkimään juhlavierasta jonkun toisen järjestämään tapahtumaan.

Uudet toimitilat tulevat kestämään hyvin vierailujen tuoman rasituksen, ja yhtiö itse kokee virkistyvänsä vierailijoiden käynneistä. Joten lyhytaikaisten (tai vaikka pidempienkin sellaisten) vierailujen määrä on tarkoitus pitää samana tai lisätä tulevan toimikauden aikana. Myös säännölliset henkilöstötapahtumat tulevat vakiintumaan toimikauden 2007 kuluessa. Uskokaa huviksenne.

Lähiajan näkymät
Kirsusein Inc:n näkymien odotetaan säilyvän myönteisinä. Huikaisevan ensimmäisen vuoden kokemusten - ja oppirahojenkin maksamisen pohjalta, yhtiön henkisen kasvun ja tuloksen odotetaan ylittävän kaikkien osallisten (myös pääjehun itsensä) oletukset, ihan any day now.

Lisätietoja:
Katso arkistot. Sieltä löytyy 182 todistekappaletta toimintavuoden tapahtumista. Ja mä-mun-meikkiksen-meikämannen-MUN-eli meikäläisen asioista. Hihih.

3 kommenttia:

kalu & hiisi kirjoitti...

Gratz vuodesta bejbe!

Saako vakikomentaattori jotain Kirsusein Inc. tuotekrääsää? Kirsuseinin naamalla varustttu t-paita olis ihquin eva. Pistä nyt faneille myyntiin ees Kirsusein viinipullonavaajia tai Kirsusein uuniperunaomenoita.

Kaisa kirjoitti...

Liioittelun makua! Väittäisin, että enemmän kuin yhdet kemut on vietetty, vaikka ne ei ookaan ehkä ollu niin loisteliaita, että ansaitsisivat mainintaa ;) Hyvää ruokaa ja viiniä = kemut, sanon minä!

Kirsi kirjoitti...

Kal-el: mikä on uuniperunaomena? Jotain geneettisesti manipuloituako..?

Ja kaisa: with all do respect, sun kanssa ollaan ehkä syöty ja juotu viiniä (sekä lehmänp*rsettä), mutta en mä kyllä ns. kemuissa ole ollut kyllä kovinkaan montaa kertaa viime syksynä.. Mikä on ihan ookoo, eli mä en maindaa ;-).

Ps. Pikaista paranemista 'Hakaan.