keskiviikko 7. maaliskuuta 2007

Kansalaisvelvollisuus

Kävin aamulla hurmaamassa kansaa Hakaniemen postissa. Kohdeyleisö tosi piti sisällään ainoastaan noin satavuotiaita papparaisia (mummoineen), eikä vaalivirkailijakaan kiinnittänyt uuteen olemukseeni yhtään tarpeeksi huomiota. However, teknillisistä vaikeuksista huolimatta (kello oli siis 08:13 ja tietokonejärjestelmä oli kaatunut jo. Kahdesti.) sain kirjoitettua vaalilippuseen ääneni. Eli olen siis Hyvä Ihminen, koska äänestin oikein. [oikein=kokoomuslaista nuorta naista, joka ei ole eräs hankenilainen alfanaaraskoomikko].

Mä olen sitä mieltä, että jos ei äänestä - ei saa valittaa. Ei yhteiskunnan epäkohdista, Tony Halmeen kansaneläkkeestä, kirkkovaltuustojen roolista maailmankaikkeudelle eikä ylipäätään yhtään mistään muustakaan. Ei se äänestyslippusen uurnaan jättäminen kai kenestäkään autuasta tee, mutta musta ainakin se osoittaa sen, että välittää omasta elämästään sen verran ja haluaa tulla kuulluksi. Sveitsissä kai tuo äänestystouhu on mennyt pisimmälle - kansa kirjaimellisesti pakotetaan uurnille. Mikäpä siinä. Itse koen relevantimmaksi oman tunnon kautta (mustia pilkkuja vaan nukkuvien sydämiin!) tehtävän vetoomuksen. "Äänestä tai et saa nurputtaa MISTÄÄN neljään vuoteen. Hullu."

Musta tuli myös eilen lyhyttukkainen tyttö, jolla on kolmea [kyllä, ei siis kahta vaan kolmea!] väriä hiuksissaan. Kanpaajatar heilutteli veistään suhteellisen intoutuneena siitä, että kerrankin joku asiakas lupaa leikata enemmänkin kuin sentin joka puolelta. Ja loppujen lopuksi siis puolet mun hiuksistostani päätyi kampaamon lattialle - ja väri tummeni monta astetta. Vallan vapauttava fiilis olla jälleen kerran viisi vuotta nuoremman näköinen, ja ainakin viikonloppuun asti näitä kutreja jaksaa jopa vahata joka aamu sojottamaan kaikkiin maailman ilmansuuntiin.

Huomenna sitten kansainvälisen naistenpäivän viettoon. Pitäisköhän lähteä itsensä kanssa ulos juhlan kunniaksi. Vähänniinko treffit maailman parhaassa seurassa..?

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hyvä tyttö! Mää olen kans sitä miältä, et pitää äänestää jso haluaa nurputtaa! Ja mulla on kans kolmea väriä päässäni. (Onneks ne sojottaa joka suuntaan muutenkin, mitää vahata tarvi...)

Kirsi kirjoitti...

Mää ajattelin kato ostaa vielä sellaasen kähertimen, jolla voin tehostaa sojottamista entisestään.

Nimimerkillä tukkaa on niimmaanpalijo, nottei se pelkällä vahauksella koko päivää pystyssä pysy.

ps. mites ulkosuomalaisten äänestys?