tiistai 6. maaliskuuta 2007

Kevättä

Olen antanut itseni ymmärtää, että kevät on tulossa. Ekat lintujen aamukarjahtelut on kuultu todistettavasti Kirkkonummella viime viikolla - ja katuhiekatkin rapsuteltiin Linjoilta tänään aamulla. Kuinka näppärää. Tänään oli kyllä sellainenkin aamu hanurista, että hyvänen aika sentään - mä heräsin jo kuudelta, vahingossa. Hammassärkyyn. [Kyllä. Siihen samaan hampaaseen siis sattuu, jonka paikkauksen missasin joulukuussa - ja jonka uusi paikkausaika on conveniently vasta huhtikuussa..]

Tirkuin onnistuneesti kuitenkin kahdeksaan - ja tomerasti maalasin naamaani meikillä. Tytöllä ei voi olla koskaan liikaa meikkiä, kun se menee kanpaajalle. Mulla on nimittäin sellainen teoria, että jos kampaamoon menee täysin meikittä, niin übertrendikäs tsylisti-kanpaaja uskaltaa ainoastaan laittaa jonkun aaltopermanentin (ehkä otsahiuksiin) ja värjätä tukan hiirenharmaaksi. Siispä täytyy luoda valtaisa illuusio omasta valloittavuudestaan meikkitelan keinoin - ja laittaa päälleen oikein harpahtavat kuteet. Josko näillä toimin saisin soman värin kuontalooni, enkä näitä iänikuisia vaaleita raitoja ja semi-rokkitukan..?

[Pieni kostoliike myös kampaajan suuntaan. Söin itsellenikin täytenä yllätyksenä lounaalla ehkä noin kilon valkosipulia - kuinka mukavaa se sitten on kammata mun tukkaa kun päälläni leijuu valkosipulinmuotoinen pilvi. Mene ja tiedä. Ei ole mun ongelmani tosin -olkoonkin, että nyt se täti varmaan kostoksi vääntää jonkun karsean risukon mun päähän. Ngh.]

Illalla tulee kylään Käpyläläinen lähetystö - yksi puolitoistametrinen ja toinen vähän pienempi. Ostin eilen oikein kaupasta mausteteetä ja Pims-keksejä moista arvovierailua silmällä pitäen. Joku pillimehu olisi voinut myös olla lapsvieraiden suosiossa - täytynee tehdä inventaario muksujen ruokahyllylle viikonloppuna, kon kummipojan ja siskokullan vierailu lähestyy.

Niin. Ja ne tuparit. Skumppalasit ja tarjoiluastiat jo hoidettu. Samoin meny. Enää täytyis vääntää kilotolkulla salaattia ja paahtaa paistia. Mitä en olekaan koskaan aiemmin tehnyt - how exciting. Jos on kolkäänt neliötä ja kakskäänt vierasta, niin eikö se ole jo ihan hyvä summa..?

Ps. Mun aikuisten ADHD siis päättyy seuraavaan anekdoottiin (joka liittyy ekan kappaleen lakoniseen toteamukseen "aamu hanurista").. Kipitin siis töpevänä aamulla (alamäen ja kurvin sekoituksessa) ratikkaan - ja olin vetää sellaisetkin lipat, että alta pois. Elämä vaan vilisti silmien edessä (ja varmaan myös alamäen vastaantulijoiden silmissä) kun tapailin tasapainoa käsiä JA vasenta jalkaani villisti heiluttaen. Pysyin kuin ihmeen kaupalla pystyssä - ja jäin vaan miettimään, olisiko vastaantulijoille pitänyt todeta jotain..? Muuta kuin "Vittu täällä on liukasta.." Tai esimerkiksi kumartaa merkiksi siitä, että show on ohi..? Hmph.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Ei kunnallinen mitää hampaita hoida. Mää kävin viimeks helsinskissä Näkin hampaassa, son kätevästi siinä Hämeentiellä. Suos läm. Ja voit sanoa terveisiä siltä pelkopotilaalta, joka halus triplapuudutuksen jo hammastarkastukseen :)