torstai 12. huhtikuuta 2007

Bongailuita

Ensinnäkin pikainen koodarillinen havainto: Blogspot osaa nykyään suomea! \o/. Joko mä olen ihan täysinäinen puusilmä, tahi sitten tää on blogijumalan muistutus mulle olla säännöllisempi postauksissani - joka tapauksessa mua huvittaa tänään ekaa kertaa suuresti se, että voin "valvoa kommentteja" ja tutustua "ohjausnäkymään" sekä "tarkastella blogia".. Kaikkea omalla äidinkielelläni. Jihuu.

Bongasin eilen mielenkiintoisia kevätasioita.

- Kämpissä oli palohälytys. Niin kiisivät lounasaikaan nuo urheat punakylkiset paloautot läpi koko Esplanaadin (joo, ekaksi yhteen suuntaan ja sitten torilla uukkari [eli U-turn] ja sitten hirviällä kiirellä takaisinpäin). Kukaan ei kuitenkaan oululaisittain jäljestänyt paloautoja, mikä lienee ihan hyvä asia. Oulussa kun jouduttiin tuossa taannoin maakunnan pää-äänenkannattajan eli Kalevan sivuilla vetoamaan kansalaisiin siitä, etteivät sinkoilisi autoillaan paloautojen perään. Autoissaan pogoilevat siviilit estävät kuulemma pelastustyöt. [Toisin sanoen, paitsi lentokenttien jonoissa, myös palopaikoilla on ensimmäisten joukoissa aina oululainen. Ties mistä syystä.]

- HKL:n bussikuski murisee, jos siltä kysyy, että "nää meet varmaan IKEAan.. Ossaakohan sitä jäähä oikialla pysäkillä ihan ite poijes..?". Ei yhtään sympatiaa pohojoispohojammaalaista allekirjoittanutta kohtaan. Vaan ei silti. Selvästi oli merkitty se bussipysäkki. Ekaksi ajettiin moottoritiellä kymmenen metrin päässä ko. liikkeestä (oikeastikin!) ja pysäkki oli vasta pari kilometriä myöhemmin. Hyvin ehti painaa napista ja jäädä pois. Hih.

- Keittiön poimiminen (kyllä: kokonaisen keittiön - ei keittiötarvikkeiden) samaisessa huonekaluhelvetissä vie melko lailla aikaa. Esimerkiksi kolme tuntia. Ensiksi pitää printata listaa suunnittelutyökalujen avustuksella keittiöosastolla. Sitten pitää suorittaa poiminta - eli kaivella hyllyistä oikean mittaisia ja värisiä keittiönpalasia. Sekä asetella ne kärryihin viivakoodit oikeaan suuntaan sojottaen. Ja lopuksi sekoittaa erään viiksivallu-kassapojan iltavuoro kokonaisuudessaan. Jos ei ammu kaikkia keittiönpaloja sillä viivakoodipyssyllä, niin ne ei varmaan ole kaikki päätyneet sinne kassaan. No, neljänkymmenen odotteluminuutin seurauksena saatiin 40€ alennusta. Ei löytynyt virhettä vanhan logistiikkahirmun (eli meikäläisen) pakkausasetuksista. Nih.

Nyt on sitten keittiönpoimimislihakset kipeinä - mutta yskä on talttumassa. How convenient. Kaksi viikkoa, tuhansia kilometrejä, kilotolkulla kurkkupastilleja - ja melko monta keskushermostoon vaikuttavaa yskänlääkelusikallista myöhemmin on jälleen alistuttava modernin lääketieteen edessä. Kyllä antibiootit on sitten ihana keksintö.

2 kommenttia:

Vesikeksi kirjoitti...

Ekaksikin: onnea Oulu! Kärpät kuulemma voitti suomenmestaruuden ja ne on kuulemma Oulusta.

Loistavan sisälukutaitoni avulla tulkitsin ensin, että Kampissa oli palohälytys. Valitettavasti se olikin Kämpissä. Jos se olisi ollut Kampissa, olisin voinut varmana tietona kertoa, että siellä on varmaan kerran viikossa aiheeton palohälytys. Tietoni olisin perustanut Suomen parhaaseen, jo edesmenneeseen tosi-tv -sarjaan Pelastajat. Siinä ällistyttävän karismaattiset palomiehet kiroili ainakin kahdesti Kampissa väärän hälytyksen kanssa.

Jään odottamaan ohjelman uusintoja kuola valuen. Se tuli vähän aikaa sitten subilta lauantaisin parhaaseen iltameikkausaikaan ja aiheutti usein ripsarinlevityksen viivästymistä. Pojat oli vain niin ihanaisia, ettei enää ehtinytkään keskittyä omaan peilikuvaansa.

Ja anteeksi tämä sieluni syvimpien syövereiden avaaminen.

Kirsi kirjoitti...

Joo, ne pelastajat oli kyllä ihqja. Mä jouduin monesti ihan sanattomana vaan seuraamaan heidän ponnistelujaan (yleensä jonkun puistokemistin seurassa), kuolan valuessa hiljalleen pitkin leukaperää.

Ihan järjetöntä laatukamaa silti koko ohjelma - pikauusintaan ehdottomasti, mielellään vaikka kerran kuussa!!

Eihän kukaan muuten sattunut _nauhoittamaan_ niitä jaksoja..?