keskiviikko 18. huhtikuuta 2007

Kissaa karvoihin katsomassa

Jumituin eilen BBC Worldille tunniksi seuraamaan Virginia Techissä järjestettyä muistotilaisuutta. Eipä sanat tuntuneet riittävän kirkon tahi valtiovallankaan edustajilla moisen veriteon edessä. Sitä vaan mietityttää, että miksi mistään muusta maasta ei koskaan tule tuonkaltaisia ampumavälikohtausuutisia - pitäisiköhän jenkkien nyt vaan mennä itseensä ja käydä pohdiskelemaan aseidenkanto- ja myöntämisperiaatteitaan..? [Hyvin kuvaavasti yleinen ilmapiiri oli kuuleman mukaan heti itse tapahtuman jälkeen ollut se, että kampuksella ei ollut opiskelijoilla/opettajilla maanantaina riittävästi aseita. Jos olisi ollut, olisi ampuja taltutettu omin voimin veriteon alkumetreillä..]

Koneen edessä istuminen näin auringonpaisteella on melkoisen rasittavaa. Erityisesti siitä syystä, että feng shui -konsulentin asettelema pöytä on juurikin väärään suuntaan auringonsäteisiin nähden. Sivuvasemmalta saapuva paiste osuu juur sopivassa kulmassa näyttöpäätteeseen, eli pölypallerot vaan vilisee silmissä, kun olen tässä tänäänkin tihrustanut InDesignilla koko päivän. Ärsytävää.

Hyvinä uutisina kuitenkin kerrottakoon se, että sain nyt vihdoin tänään varattua lennot äiti-tytär -kaupunkilomalle eksoottiseen Kööpenhaminaan. Äiteenkin mielestä ehdotukseni oli mitä suurimmassa määrin aikuismainen [tää ehkä kuvaa meidän molempien aikuisuuden astetta melko osuvasti: ollaan molemmat jo etukäteen ihan fiiliksissä omasta aikuismaisuudestamme]. Lennetään siis heinäkuulla Köpikseen ja hengaillaan siellä erityispitkä viikonloppu. Sit mä palaan pohjolaan jatkamaan lomiani - isin karauttaessa Juutinmaalle moottoripyörällään. Suunnitelmissa on ainakin valtaisia linnakiertoajeluita sekä saaristoristeilyä. Ja äiti haluaa viedä mut Tivoliin. Illalliselle, ei karuselliin. How cool is that anyways?

Nyt lähden siivoamaan karvapallukan jätöksiä Kamppiin, ennen sukulaisten huomista kotiutumista. Siitä tippuu nimittäin ihan käsittämätön määrä karvakokkareita (karvoja siis, ei sitä ihtiään) siitä elukasta, eri puolille tätini arvomattoja. Ngh.

Ei kommentteja: