perjantai 13. huhtikuuta 2007

Kultajuhla

Mä seurasin eilen illalla (ensimmäistä kertaa tällä kaudella, häpeä myöntää) liigakiekkoa. Noin kymmenen minuuttia varsinaista peliaikaa, ja ehkä vajaan tunnin sitten kotikylän poikien kultajuhlia. Kerrassaan liikuttavaa, ainakin ihan vähän. Kai meissä kaikissa kehä kolmosen ulkopuolella syntyneissä asuu sen verran maalaista, että voi hyvällä omallatunnolla paitsi juhlia kotikylän poikia, myös sitä että Tsadin Tsaari-Hjalliksen remmi kaatui suorilta jaloin.

Päätän urheiluaiheisen raporttini täältä tähän.

Nelosen lätkälähetyksessä suurimman huomion keräsi kuitenkin ilmeisen helsinkiläisvoimilla koottu selostusjoukkue, joka puhutteli siis koko pohjoisen Suomen omaa lätkäjoukkuetta "oman kylän poikina". Minkä vitun kylän - Oulusta kai on viimeksi puhuttu kylänä joskus muutama vuosisata sitten..? Tänä päivänä ko. kylässä kun kuitenkin asuu semminkin 130 000 ihmistä. Ja parhaimmillaan Oulussakin on ihkaoikeita liikenneruuhkia. Kahdesti päivässä, jopa.

Lievästi siis vittumainen soundi kyllä moisessa kylättelyssä - vähän sitä samaa, kun meitä kolmekymppisiä [jo useamman vuoden työelämässä viihtyneitä] naisihmisiä tytötellään. Yleensä plus viisikymppisten ukkojen toimesta.

Allekirjoittaneella ei ole kultajuhlakrapulaa ei. Eikä edes kovin suurta kammoa kuluvaa perjantaita 13. päivää kohtaan. Isäni on aikanaan syntynyt perjantai 13. päivänä - eli mummun sanoin tämä taitaa olla meidän perheelle vaan ihan tavallista parempi perjantai. Hihi. Nykyään ton lausunnon kai voi jo allekirjoittaakin - toisin kuin parhaimpina murkkuvuosina..?

Viikonloppuna tiedossa voimallista kissavahtia ja jenkkihengessä höyrystelyä Otaonnelassa. Ovat kuulemma luvanneet myös lämpenevää kesäsäätä - se olisikin mukavaa. Tähän saakka on lähinnä kylmännyt luita ja ytimiä tuo rapsakka kevättuuli.

4 kommenttia:

Lauri kirjoitti...

Pakko oikaista Kirsua hieman... Muistanpa poikasena Jyväskylässä, kun nykyinen Nelosen selostaja Kari Tyni selosti JYP HT:n pelejä innolla ja pieteetillä Radio Jyväskylässä. Joitakin vuosia myöhemmin Tyni selosti pelejä Radio Keski-Suomessa.

Lieneekö siis Jyväskylän peruja, jos sanoi Oulua kyläksi... Se kun rimmaa tuon JyäsKYLÄn kanssa. :-)

Kirsi kirjoitti...

Hmm. Paljon mahdollista. Toinen ärsyttävä tekijä tuossa matsissa (tai sen selostuksessa siis) oli se kentän laidalla kopisteleva nuorimies, joka onnitteli joka saatanan pelaajaa sanoilla "ihan superonnittelut siis hei sulle". Mikä vittu on superonnittelu?!?!?

kalu kirjoitti...

Se on kuiva onnittelu.

Jos siis tätä sovelletaan samalla logiikkalla superykkösen kanssa.

Nokkelimmat saattaa jo tajuta. Tai ainakin Jalmari...

Kirsi kirjoitti...

Kerrottakoon muillekin tuo vanha vaasalainen kansanviisaus: kakkonen on ykkönen. Kuiva kakkonen on superykkönen. Ewww.

ps. en mä kyllä itse olis ihan noin sitä tervehdystä tulkinnut... :)