torstai 19. huhtikuuta 2007

Kylteri koodaa jälleen

Onpa hyvä, että olen aikanani ollut korkeakouluopiskelija. Se kannatti tänään erityisesti siksi, että vietin puolet päivästäni excelin ihmeellisessä maailmassa. Ja ei. Don't get me wrong here. Koska se tietokone työvälineenä (tai irkkauksen perusteet kyltereille) -kurssi jäi siis fuksivuonna suorittamatta [kuten itse asiassa kaikkina muinakin opiskeluvuosina], niin en todellakaan hakannut exceliin mitään kaavoja. Tai makroja. Tai edes oikeita laskennallisia taulukoita. Vaan vittu listoja. LISTOJA!

Onneksi tehokas apurini luki mulle ääneen, mitä kuhunkin kiljoonista sarakkeista piti kirjuittaa - mä puolestani naputin äffää ja ämmää sukupuolten kohdille, leikkasin ja liimasin [ja kirosin katoilevia sivuviivastoja] ja väritin tekstien taustoja erilaisilla iloisilla sävyillä. Oltiin oltu puuhassa pari tuntia, kun tajuttiin tilanteen absurdius. Toinen osapuoli on siis kauppat. yo, toinen viittä vaille valmis maisteri.

Dialogi välillämme meni jolteensakin näin:

Kylteri: öö..mikä se edellinen oli.. Äffä?
Viittä vaille maisteri: joo. Äffä, äffä, äffä. Ämmä, äffä, ämmä.
K: Oota nyt, hullu. Mää en pysy perässä.
VVM: Ämmä, ämmä, äffä, ämmä.. Montako sulla puuttuu niitä vielä sieltä..?

Luojan kiitos oli edes exceli, tiedä kuinka tuskaisaa moinen tempoilu on kymmenen vuotta (tai joskus kiviajalla) ollut, kun järjestelytoimikunnan on pitänyt fyysisesti leikata ja liimata niitä nuorisolaisten huone- ja ryhmäjakoja. Papereilla ja saksilla. [Paitsi kiviajalla ehkä.] Grrr. Erityisesti kun ainakin meidän tiimillä kaikki huolella tehdyt jaot meni uusiksi noin keskimäärin kerran vartissa. Hmph.

Huomenna on tiedossa parsaa ja parmankinkkua (sekä ehkä myös hollandaisekastiketta, jos oikein trendikkäiksi kulinaristeiksi heittäydytään) Hermannissa. Ja viikonlopulle ei onneksi ole sen kummempaa ohjelmaa. Voin ehkä viime viikonlopun tyyliin toteuttaa itseäni ja hurauttaa het herättyäni pyykit koneeseen, pistää imuroiden, luututen ja tiskaten. Ja havahtua projektin oltua ohi, että jumalauta kello on vasta 9:20..

((Mahtoi naapureilla olla lauantaina mun mielenhäiriöstäni johtuen mukavaa - erityisesti, jos heidän kotiinpaluunsa oli tapahtunut vasta aamun pikkutunneilla. Hihi. Mutta teoriani mukaan aamuisia hyppyähkyjä (erityisesti jos ne liittyy kodinhoidollisiin toimenpiteisiin) pitää AINA myös toteuttaa. Ne kohtaukset eivät nimittäin toistu kovin usein!))

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

*reps*kops* Voi kunpa excelin kehittäjät saisivat tietää tuostakin sessiosta...