maanantai 23. huhtikuuta 2007

Maanantainarsismia

1. Mihin edellinen suhteesi kariutui?
..Ööö… Mikä suhde!? Välimatka on ollut mun suurin suosikkisyy suhteiden kariutumiselle. Toinen mahdottomuustekijä on ehkä lievä(hkö, heh heh) sitoutumiskammo, josta noin puoli universumia kärsii itseni lailla.

2.Koska viimeksi poistit karvoja vartaloltasi.
Nypin kulmakarvoja viime viikolla. Sheivausdetaljeihin on parempi olla kajoamatta.

3. Mitä teit klo 8 tänä aamuna?
Kirosin herätyskellona toimivalle kännykälle. Kerrassaan vittumainen ääni siinä rakkineessa. Äänen ärsyttävyys kertautuu maanantaisin valtaisasti.

4. Oletko hyvä matematiikassa.
Lyhyestä matikasta kaksi (!) kertaa yhtä pistettä (!) vaille M. Eli periaatteessa en.

5.Mitä muistat omasta vanhojen päivästä?
Itse asiassa mä en tanssinut vanhoja ollenkaan, kun meidän koulussa vaan ne kolme kauneinta ja korskeinta tyttöä sai pojat pareikseen. Nimimerkillä sen siitä saa, kun ka. raja on yhdeksän. Me sitten yhden l-positiivisen luokkakaverin kanssa leikittiin videokuvaajia. Enpä koskaan nähnyt sitäkään tekelettä – mahtoi olla hyvä Wanhojen video indeed.

6. Onko kukaan sukulaisistasi tai esi-isistäsi kuuluisa?
Iskä on melkein sukua julkkikselle eli kymmenottelija-Petrille. Saman sukunimen lisäksi ne on nimittäin käyneet samalla kuntosalilla ainakin kolmesti. Mun täti on lisäksi tän vuoden ”Kuka on kukin” –kirjassa. Eli teoriassa vastaus on kyllä.

7. Oletko ottanut opintolainaa?
Se olikin ainoa järkevä veto Vaasassa, etten koskaan ole ottanut killinkiäkään lainaa pankista opiskeluihini. Hyvä meikkiksen joukkue.

8. Mitä posteljooni toi viimeksi?
Puhelinlaskun. Ngh.

9. Montako erilaista juomaa olet juonut tänään?
Hampaita harjatessa saatoin nieleskellä vähän pesuvettä. Mutta en oo kyllä ehtinyt vielä muuten dokaileen yhtään mitään – ilmankos onkin lievää päänsärkyä ilmassa.

10. Jätätkö puhelinvastaajaan viestejä?
Joo, jopa ärsyttävyyteen asti. Etenkin työasioissa lavertelen pitkiäkin sekopäisiä juttuja, ihan liian nopeasti. Useimmiten muistan kuitenkin toistaa nimeni ja sen numeron, josta saa halutessaan kiinni. Kivakiitoshei!

11. Kenelle menetit konserttineitsyytesi?
Metri-Helenalle. Äiti vei mut sen konserttiin kun hädintuskin pysyin seisovassa asennossa. Päädyin loppunumeron aikana lavalle (kiljoonan muun mukulan kanssa) ja laulamaan yhteislaulua hyvin lähelle mikrofonia. Hihi.

12. Kirjoittaisitko hiekkarannalla nimesi hiekkaan?
En todellakaan. Saattaisin piirtää kirkkoveneen tai muuta yhtä asiallista.

13. Mikä on kivuliain toimenpide, jota olet joutunut kokemaan hammaslääkärissä?
Pari vuotta kestänyt juurihoito Vaasassa. YTHS:n hammaslääkäripalvelut on niin syvältä perseestä, ettei ole vallan tosikaan.

14. Mitä löytyy kotisi takaovelta?
Etuovi, takaovi, mitänäitänyton. Taloyhtiön takaovelta pääsee viemään roskia. Jihuu!

15. Onko suunnitelmia perjantai-illalle?
On. Mä olen perjantaina jo kotona Oulussa. Ajattelin (säästä riippuen) kokkailla jotain perinteistä perjantaista ruokaa – joko grillissä nakkeja tahi sitten uunissa esimerkiksi pitsaa. Muutama lasi siideriä ja saunaan. Ja sitten ehkä valtaisaa lapsenhoidollista tahi maailmanparannuksellista ilmapiiriä luomaan iskän ja äiteen kanssa. Ihan parhautta!!

16. Pidätkö siitä, millaiseksi merivesi tekee hiuksesi?
En. Mä inhoan merivettä – aallot on kivoja, mutta se vesi on niiiiiiiin perkeleen suolaista. Ja tukka on yhtä klimppiä uimisen jälkeen. Vanhana elitistipellenä täytyy todeta, että uima-allas (tai kirkas järvivesi) on ainoa oikea vaihtoehto.

17. Söisitkö yksin juhlapussillisen sipsejä?
Sandron kulmasta saa pienehköjä espanjalaistyylisiä sipsipusseja. Sellaisen olen syönyt (kahdessa osassa tosin) yksinkin. Juhlamegasuperüüberpussia en.

18. Oletko koskaan käynyt planetaariossa?
Öö.. Jos olen käynyt merimaailmassa Helsingissä, ja IMAX-teatterissa Kanadassa, niin lasketaanko se? En ole siis.

19. Käytätkö kylpypyyhettä useammin kuin kerran, ennen kuin se menee pyykkiin.
Juu. Pari-kolmekin kertaa. Shame on me.

20. Mainitse muutama asia, joka saa sinut innostumaan.
Ystävät, perheenjäsenet. Työkin, nykyään. Hienot ajatukset (usein eivät omiani). Kirjallisuus. Hyvä ruoka. Auringonpaiste. Puhtaat ikkunat.

21. Nimeä lempivanukkaasi.
Crème brûlée.

22. Kuvaile avaimenperääsi.
KEKS-kampanjan avainnauha, jossa roikkuu satamiljoonaa avainta ja pari ylimääräistä avaimenperää tädin ja oman kodin avainten koristeena. Tosi kätevä tuollainen pitkä renksu, sen löytää täydemmästäkin marikassista suhteellisen vähällä vaivalla.

23. Missä säilytät kolikoitasi?
Lompakon kolikkotaskussa, kassin pohjalla, taskussa, pöydällä, yhdessä kukkapurkissa kirjahyllyn päällä ja niin edelleen. Lompakosta löytyy myös edelleen esimerkiksi amerikkalaista rahaa, mikä on hieman arroganttia, kun yrittää Kaisaniemen kookaupan kassalle etsiä sopivaa vaihtorahaa.. "Sori mulla on täällä vaan näitä dollareita..."

24.Koska viimeksi puhuit suuren yleisön edessä?
Mikä on suuri yleisö? Suurin yleisö ikuna oli Vaasan yliopistossa syksyllä 2003 kaikki aloittaneet (n. 700 fuksia). Nuorisolaisseminaarissa Berliinin lähettyvillä oli viime kesänä 500 vaihtaria. Alle sadan ihmisen yleisö ei oikeastaan (tosin aihealueesta riippuen) tunnu enää oikein miltään…

25. Millaisen talvitakin omistat?
Äiti osti kauniin mustan villakangastakin toissa vuonna. Ensi talvena pitäisi taas kai innostua takkikaupoille. Tai jos olisi ollut oikein kaukaa viisas, niin olisi ostanut omansa jo tän vuoden alennusmyynneistä.. Musta ei kyllä oikeasti tuu koskaan niin aikuista, että ostelisin käyttökelposta kamaa varastoon edelliskauden alennuksista. Ngh.

26. Millainen sää oli lakkiaispäivänäsi?
Muistaakseni aurinkoinen, mutta melko vilpsakka. Niin kuin nyt yleensä vaan Oulussa voi kesäkuussa olla hyytävän aurinkoista ilmaa. Muuten tunnelmaltaan (koska säällähän on tunteet) oli oikein lämminhenkinen ja onnellinen päivä.

27. Nukutko makuuhuoneen ovi kiinni vai auki?
Hmm. Nukun vessanovi kiinni (paitsi jos siellä on pyykkiä kuivamassa) ja ulko-ovikin on useimmiten kiinni. Ei ole muita ovia ei. Eli siis kaikki olemassa olevat ovet suljettuina.

(28. Miksi vastasin näihin kysymyksiin?)
Koska mun pitäis tehdä oikeita töitä. Eksyin ihmeellisiin paikkoihin aamulla netissä etsiessäni Jorma Uotisen eilen tanssiikirkanhaudalla –ohjelman finaalissa lausumaa ajatusta. Löysin siis eräästä blogista tän kyselyn – ja myös kyseisen Fernando Pessoan ajatelman. Joka kuuluu siis näin:

”Ollaksesi suuri ole kokonainen: älä mitään itsessäsi liiottele, äläkä sulje pois. Ole kaikki kaikessa. Pane kaikki mitä olet pienimpäänkin mitä teet. Niin koko kuukin mahtuu joka lampeen koska se loistaa korkealta."

Ei kommentteja: