sunnuntai 29. huhtikuuta 2007

Keittiön suurruhtinatar

Täällä ei kyllä ilmoja ole pidellyt - ei millään astraalitasolla edes. Ulkona on vihmonut kaikkea mahdollista pieneen lumikuuroon asti. Ja niinä hetkinä, kun aurinko muka näyttäytyy kaikessa komeudessaan, niin vinkeä pohjoinen pasaatituuli puhaltelee sellaisellakin tarmolla, että alta pois. Meinaa vallan pyrstö joutua ikiroutaan näillä keleillä, etten paremmin sano!

Viime vuonna näihin aikoihin me nautittiin täällä jo kovasti keväisimmistä keleistä, ja mikäli en yhtään väärin muistele niin saattoi grillikausikin olla jo valtavassa vauhdissa viime vappuna. No, ei tänä vuonna. Ikuisina optimisteina ostettiin toki äiteen kanssa kaupasta "jotain grillattavaa" just in case. Mutta näillä säillä ei minkään valtakunnan pelkoa, että pitäisi kesäkeittiöön mennä mitään käryyttämään. Toppahaalareissa grillaaminen kun ei koskaan ole kuulunut mun suosikkiaktiviteetteihin.

Viikonloppu on siis kulunut (kostomielessä, totta kai) sisätiloissa, keittiössä jos nyt ihan tarkkoja ollaan. Urakoin firman toisen ravintovastaavan kanssa juuri kasakaupalla tippaleipiä ja munkkeja - ja eilen käsittelyyn pääsivät Universumin Parhaat Cannelonit (seriously, Iso Pepe löysi voittajansa) sekä pieni pikkuinen paahtopaisti. Reseptiikka tullee löytymään näiltä sivuilta ensi tilassa. Kunhan löydän tältä orgastiselta kulinarismiplaneetalta takaisin maan päälle. Hih.

Huomenna suunta kohti Ainolan puistoa ja sieltä sitten kaupungille ilmapalloja katselemaan. Siis katselemaan, ei ostelemaan. Kaksivuotias kummipoika kun kuulemma on aikaisemminkin viihtynyt vaan katsomo-osastolla ilmapallokaupassa. We'll see. Vappupäivänä on tiedossa valtaisaa moottoripyörien jylinää - ja suvun voileipäkakkubuffet. Ajattelin tempaista kala- ja tex mex -voileipäkakut (kyllä, juuri sitä mummujen ruokaa) huomenna jääkaappiin tekeytymään.

Klara vappen. Bara vatten. Hela natten.

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Jaahas, koskas järjestetään suuri canneloni-vertailu? Mun on vaikea uskoa, että maailmassa voisi olla jotain parempaa kuin Iso Pepen cannelonit, mutta toisaalta sun tekemänä näin saattaakin olla :)

nimim. vesi kielellä