torstai 24. toukokuuta 2007

Ihanuuksia

Tässä viikossa on ollut paljon ihanuuksia. Esimerkiksi seuraavat:

1. Kampin keskuksen kreikkalais-kreetalais-välimerellisen ravintolan ruoat. Kaikkineen. Parillakympillä sai tajunnanräjäyttävää apetta (saganaki-juustoa ja kebujen äidin, eli gyroksen). Kuulemma myös viininlehtikääryleet ja härkäsouvlaki veivät kielen menneessään. Kaikki kunnia siis kreikkalaiselle ruualle. Oliiviöljyä, valkosipulia, sitruunaa ja jugurttia. Sekä grillattuja liha-asioita. Namskis.

2. Samaisesta keskuksesta sain myös ihan taivaallisen pehmiksen. Ei siis mitään ultratrendikästä benjajerryä, vaan ihan tavallista valion suklaa-vanilja -sekoitusta. Kevään eka ulkosalla nautiskeltu jäätelö, mannerheimintien iltapäiväruuhka, auringon lämmin suudelma kasvoilla - kerrassaan ihan täydellinen nautinto. Ja sen jätskin lipsuttamisen hetken ajan koko universumi tuntui olevan taas kerran paikallaan - ja oikeassa järjestyksessä.

3. Unelmieni raksamies tänään aamulla metrossa. Harmi kyllä olin liikenteessä tavoilleni uskollisena "suoraan suihkusta" - eli juuri ei kauhean kiihkeitä katseita vaihdeltu puoleen eikä toiseen. Mutta se kundi vaan oli ihan hurjan hauskan näköinen, pussattavan lyhyt (mikä on tärkeää meille persjalkaisille) ja muutenkin oikein oiva pakkaus. Pitänee alkaa kulkea noihin aikoihin samalla metrolla. Se kun nimittäin jäi kaffille tohon Kaisaniemen metroasemalle. Voisi siis olla bongattavissa toistekin... *wirn*

4. Valtaisat palopuheet tiistai-illan jenkkilähetystökutsujen jälkeisessä perinnehumalassa. Vietettiin siis kakun ja kolan -täyteinen tunti lähetystössä, jonka jälkeen ripsaistiin itsemme skumppaamaan Ursulaan. La famigliassa nautittujen herkkujen jälkeen vei tie jälleen erääseenkin juottolaan, missä taas allekirjoittanut pääsi kaakattamaan (eli kehityskeskustelemaan) mm. sokkotreffien merkityksestä maailmankaikkeudelle. Ja kyllä: jälleen pyytämättä ja yllätyksenä. Ihana ilta, kaikin puolin - ja ollaan edelleen kaikki puheväleissä. Eli no harm done. I hope. (Vähän silti yleistä sympatiaa Nakerolle. Flikka-parka.)

5. Eilisen aamun (cocktailflunssainen) vierailu Kansallisarkistoon poiki mm. ihan älyttömän hilpeitä vanhojen vaihtareiden - nykyisten julkkisten valokuvia. Lisäksi lehtiotsikoissa 1960- ja 1980-luvuilla kerrottiin mm. "Älä mene Detroitiin - siellä on neekereitä!" sekä "Ydinsaaste huolestuttaa vaihto-oppilaiden vanhempia." *reps* Lisää koottuja viisauksia vuosien varrelta tulette näkemään 7.2.2008 alkaen. I promise.

Ei kommentteja: