perjantai 11. toukokuuta 2007

Neiman-Marcus -cookies

(Määrät voi puolittaa)

5 dl voita
680 g suklaalastuja
1 l vehnäjauhoja
5 dl fariinisokeria
2 tl (10 ml) soodaa
1 tl (5 ml) suolaa
5 dl sokeria
500 g Hershey Bar (rouhittuna).
1,25 l sekoitettuja kaurahiutaleita
4 munaa
2 tl (10 ml) leivinjauhetta
2 tl (10 ml) vanilliinisokeria
3,75 dl hakattuja pähkinöitä (voi jättää poiskin)

Mittaa kaurahiutaleet ja sekoita ne sekoittimessa hienoksi jauheeksi. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää munat ja vanilja, sekoita joukkoon jauhot, hienonnetut kaurahiutaleet, suola, leivinjauhe ja sooda. Lisää suklaalastut, suklaapatukka ja pähkinät.

Pyöritä palloiksi, ja laita leivinpaperin päälle n. 5 sentin päähän toisistaan. Paista 10 minuuttia 180 °C:ssa. Ylläolevasta määrästä tulee ±112 keksiä.

Ps. Spostiini kilahtaneen tarinan mukaan tuo resepti on siis myyty pahaa-aavistamattomalle asiakkaalle teksasilaisessa hienostokaupassa eli Neiman-Marcusilla peräti 250 dollarin hintaan. Hyvitystä ei voimallisesta reklamaatiosta huolimatta oltu asiakkaalle luvattu (kun kerran hän oli salaisen keksireseptin jo nähnyt), eli tästäpä syystä keksiohje nyt sitten kiertää sähköisesti maailmaa. Lukijoilleen ihan ilmaiseksi. Tarinan opetus: jos hienossa kaupassa nyrpeä myyjä ilmoittaa tuotteen hinnaksi "two fifty", kannattaa tarkistaa puhutaanko dollareista, senteistä vai kenties satkuista. Hi.

Pps. Nyt jännittää. Sitemeterin mukaan täällä on tänään käyty Pentagonin military-osaston ip-osoitteesta. Olenkohan mä päässyt jo jollekin mustalle listalle..!?

5 kommenttia:

Kaarina kirjoitti...

Heippa Kirsi!
Nyt on niin ihanaisesti päässyt tapahtumaan, että minä lähden kesäkuussa kulttuurimatkalle Pohjois-Suomen kirkkaimpaan kaupunkien johtotähteen eli Ouluun. Aktiivisena blogisi seuraana olen jo perehtynyt oululaisten jonotuskäyttäytymiseen boardingin yhteydessä. Kuitenkin tämän Pohjanmeren helmen kohisuttavat nähtävyydet ovat minulle täysin tuntemattomia. Olisiko mahdollista, että esittelisit seuraavassa blogauksessasi Oulun "must-see" nähtävyydet, kohdat, bileet ja paarit eli kaikki mitä eteläsuomalaisen turistin tulee tietää astuessaan Oulun maankamaralle? Arvostaisin ihan valtaisasti. Rakkain terveisin, espoolainen teekkari

Kaisa kirjoitti...

Herää kysymys, miksei suuressa canneloni-vertailussa ollut näitä tarjolla? Olis mahtunut vielä yks pipari!

Mari kirjoitti...

Mimmossi on hershey barit? suklaapatukoi vissii, mut mimmossi?

Laura kirjoitti...

Voiko Hershey barin korvata jollain suomalaispatukalla? Hersheytä kun ei taida myydä kuin WTC:n Behnford's ja aika suolaiseen hintaan;)

Kirsi kirjoitti...

Hersheyhän on siis ultimate-pahhaa suklaatia, jota myydään tosiaan ameriikassa. Uskoisin, että mikä tahansa tavallinen suklaa passaa. Maistunee jopa paremmalta kuin Hersheyn vastaava.

ps. Kaarina: lupaan blogata tästä eteenpäin ainakin kerran viikossa vaan Oulu-aiheisia asioita. Kun kerran pyysit :)