lauantai 23. kesäkuuta 2007

Täti

Kesäloma alkaa teoriassa vasta maanantaina. Käytännössä olen kuitenkin ollut lomailumaisemissa jo ainakin kaksi päivää - toisen tosin ihan kamalassa kapulassa, eli sitä ei lasketa. Mutta toisen täti oli ihan muuten vaan olemassa...

Tätin (eli allekirjoittaneen lomaolemuksen) tunnistaa toistaiseksi ainakin seuraavasta:

- Taskuista löytyy kaikkea mahdollista puolipuhtaista servieteistä jäätelötikkuihin, pillimehuihin ja koirankakkapusseihin. Just in case joku voisi jotain käsittämättömän tarpeellista elämässään tarvita.
- Loma-asenne on lempeän ymmärtävä. No totta kai täti haluaa istua kesähelteellä nimenomaan juuri pahvilaatikossa, lohikäärmepeiton alla. Kiva, kun muistit kysyä, ihana tätilapseni. Kun ei tätillä olisi tietenkään parempaakaan tekemistä. Esimerkiksi kirjojensa parissa.
-Ai pissahätä olisi..? No, ihmeessä lurauta tuohon tädin sukille vaan, kun nyt kerran ulkosalla ollaan. Eipä tässä sen kummempaa puuhaa olisikaan, kuin omia (ja tätilapsien) sukkien ja vaatteiden pesu.
- Aina voi viettää aikaa autotallissa. Ulkona paistaa aurinko, mitä lämpimimmin. However, papan mopo (eli parituhatkuutioinen Kawasaki) viettää aikaansa autotallissa. Ja niinpä autotalli mopoineen onkin mitä miellyttävin lomakohde. Paitsi tädin mielestä.
- Erilaisia ajanviettotapoja (ei siis horisontaalisessa asennossa) on rajaton määrä. Esimerkki: kaksivuotias kiljuu (kyllä, kurkku suorana) ulko-ovella: "Kiiiiiiiiiiiisi-tätiiiiiiiiiiiiiiiii". Johon ainoa oikea vastaus on etsiä huudon lähde - ja viedä se (eli hän) esimerkiksi kasvihuoneeseen. Katsomaan tomaatteja. Mental note: tosin, mikäli kolmantena aamuna peräkkäin erehtyy kysymään samalta kaksivuotiaalta, että missä se mummu tomaattejaan kasvattaa, on vastaus mitä huvittavin: Mummun kas-TI-huo-nees-sa - ihan kuin nyt aiheesta ei aiemmin olisi ollut muka puhetta ja ko. paikassa ei olisi aiemmin muka käyty. Esimerkiksi eilen.

Toisin sanoen; olen mitä onnellisin. Oikeastikin - me is so very häpi nau. Toivottavasti tekin

Ei kommentteja: