tiistai 24. heinäkuuta 2007

Nurputusta

Iltapäivälehdissä asti on noteerattu tällä viikolla töihin palaajat. Ihanaiset julkimot lausuvat kilpaa ohjeitaan työmaalle palaamisen vaikeudesta - tai ko. tilan helpottamisesta. Ihan turhaan. Saahan tässä jeesustella päänsä vaikka punaiseksi universumin häpeällisestä vaateesta säännölliseen työntekooni - ja silti on aina aamuisin kustannuspaikalle raahauduttava. Parempi siis avautuminen pivossa, kuin kymmenen oksalla: mä en ainakaan enää jaksa yhtä ainoaa osaaottavaa kommenttia "no, miltäs nyt se töihinpaluu tuntuu..?" Yhtä vittumaiselta kuin aina aiemminkin, erityisesti loman jälkeen.

Muutenkin, lieneekö allekirjoittaneen henkisestä kasvusta johtuen, vai mistäköhän lie, tänä kesänä on tuntunut kaikkia medioita vaivaavan aivan käsittämättömän imbesillien kesähessujen olemassaolo. Ärsytyskynnyksen on erityisesti ylittänyt viime perjantaisen NYTin hassunhauska ravintoaiheinen juttu, jonka kuvitus (lihapiirakka, joka oli jeesusteipattu kiinni a) karuselliin ja b) vuoristorataan) lienee kertoo enemmän kuin koko tarina yhteensä. Kirjoittaja (onnekseen en muista nimeä) söi hattaraa, pehmistä ja popkorneja ilmeisestikin Linnanmäellä - ja raportoi tässä valtakunnallisessa lehdessä julkaistussa jutussaan paitsi suolensa myös vuoristoradan pitämät äänet. "Klonk klonk" vaan teillekin sinne Sanomataloon, toivottavasti oli edes nepotismista kyse - ettei ko. jutun kirjoittajaa ole esimerkiksi yliopistossa koulutettu tehtäväänsä.

Toinen vallankin ärsyttävä piirre aamuissani on tällä viikolla ollut YleX:n aamun hassunhauskat kesäjuontajat. Eilen havahduin siihen, kun naisääni meinasi tikahtua (kyllä, hekottelukohtausta kesti useampia minuutteja) nauruunsa. Omalle jutulleen. Joka vielä oli kaiken kukkuraksi paskin huvitus ever - jostain rantalelusta se kaoottinen kaakatus oli kai alkanut. Hihitys ei meinannut loppua sitten millään. Mä en henkilökohtaisesti tiedä mitään ärsyttävämpää kuin ventovieraan ihmisen tekohauskaan juttuun pohjautuva naurukohtaus. Erityisesti, kun se tapahtuu eetterissä. [Tänään aamulla ei hekoteltu omille jutuille, vaan arvosteltiin vakkarijuontaja-Peltsiä ja hänen tiimiään. Ne on kuulemma ennalta-arvattavia ja fakkiintuneita. On siinä nuorisolaisilla pokkaa - juuri noin kun nimittäin toimii reilun kerhon väki. Ja aina kannattaa krititisoida kesätuurattavaansa, erityisesti suorassa lähetyksessä.]

Ugh. Lopetan ärinäni tähän. Ja harkitsen radion ostamista. YleX kun on toistaiseksi ainoa radiokanava, jota lähetetään myös mun telkkariini...

1 kommentti:

Kalu kirjoitti...

Toisia hatuttaa töihin paluu..TOISTEN ELÄMÄN EKA LOMA (4 vkoa) ALKAA MAANANTAINA! Muahahahaaa! Aivan huippusta!

Tosin, hieman jo ahdistaa lomareissu Irkkulaan. Noita saariahan on viimepäivät raiskannut ennennäkemätön monsuunisade. No, ei se mitään tee. Satoi tai paistoi - looomalomalooomaaaa.

Sitten vielä tuosta radiostationista. Taitaa ajaa aika ohi meistä parahin Kirsusein. Formaattiradio on teinixejä varten. Pakko kai alkaa totuttelemaan esim. Radio Suolen ohjelmatarjontaan kun ei viikonloppuisinkaan enää jaksa riekkua entiseen malliin. Uutta sisältöä elämään tuottaa varmaan Salovaaran liikenneradion kuuntelu kiikkustuolissa lapasta virkaten (tai purren).

Ööö..taitaa kyllä Novakin olla formaattiradio. Paskaformaatti.