tiistai 10. heinäkuuta 2007

Sadepäivän iloja

Eilisen opetuksena oli se, että jos pullataikinaan laittaa epähuomiossa 25g hiivaa liikaa, on seurauksena valtaisa taikinaräjähdys - ja ehkä noin kaksisataa korvapuustia. Meinasi pienimuotoinen epätoivo vallata leipuripolon, kun vaikka kuinka kaulas (itsehän puhuisin siis kaulimella kaulimisesta, mutta oikeaoppinen kondiittori kaulaa) ja paistoi niin taikinatiinu sen kuin tuotti lisää ja lisää ja lisää pullataikinaa. Ngh.

Viikonloppuna olisi tiedossa megabileet Vasastanissa - täytyy vielä tehdä meteorologinen analyysi ilmoista tässä automatkaa suunnitellessa. Se on nimittäin surkea fakta, että jos lauantai on viikon ainoa lämmin päivä täällä Pohjolassa, niin mua ei välttämättä saa autoon edes kirveelläkään.. Sen verran nihkeät on lomakelit nimittäin olleet, että pikkuhiljaa pitää kai alkaa varailla rusketussuihkuaikoja jos meinaa parin viikon päästä olla lomailleen näköinen.

Kuvassa esiintyvää kakkua saa nauttia seuraavan kerran maanantaina täällä meillä suvun perinteisissä kreikkalaisissa kyläjuhlissa. Pääseepähän lukioaikoina kurssinkäynyt kondiittori-kirsusein täällä kesäaikaan ihan irti - niin pikkuveljen ja -siskonkin kuin isukinkin synttärit kun on rutistettu parin viikon sisään tähän kesä-heinäkuulle. Eli parhaaseen mansikkakakkusesonkiin. Meinattiin äitin kanssa tarjota kreikkalaisjuhlilla myös tanskalaistyylisiä voikkuleipiä - ihanasti cross kitchen -hengessä.. *wirn*

Ps. Ai miten niin mun keittiöpeukalo on karannut käsistä kahden viikon aikana? Sain myös eilen puhelimitse palautetta siitä, että mun murteenikin on pian täysin ymmärtämätöntä - tai ainakin jo hyvin leviää.

1 kommentti:

Piraija kirjoitti...

Kummasti omista kakuista harvoin tulee noin herkullisen näköisiä.. Tervetuloa vaan tänne leipomaan. :-]