keskiviikko 4. heinäkuuta 2007

Tanska pähkinänkuoressa

Hieman takautuvasti nyt siis viimeviikkoisen Tyttöjen KaupunkiLoman (TKL) highlighteja.

Fakta 1
Köpis on kiva kaupunki, ja oiva kohde turvalliselle kaupunkilomalle. Turisteja on niin saatanasti (erityisesti Jenkeistä ja Aasiasta), nähtävää on paljon - ja tanskalaisten tietty puolihulluus antaa matkustavaisille ihan omanlaisensa, pikantin aksentin. Ne on oikeasti jotenkin hassuja ne tanskikset. Monellakin tapaa.

Fakta 2
Matkalaukku (joka muuten tänään löysi tiensä taksilla suoraan kotiovelle, toim. huom.) on hyvä pakata täyteen ihan käsittämätöntä roinaa. Desinfiointiaineet, rakkolaastarit, sukkahousut (neljät), aurinkorasvat, sateenvarjot ja muut painavat kuin synti - mutta varmistavat sen, ettei a) sada, b) aurinko ei paista tai c) mätäkuu ei tuhoa kantturoita täydellisesti. Ainakaan loman aikana. Jos luoja suo ja viskaalit sallii - kaiken ylimääräisen sonnan saa myös lennätettyä eri puolille maailmaa lentoyhtiöiden ja oman hauislihaksen kustannuksella.

Fakta 3
"Keskustahotelli" tarkoittaa useimmiten sitä, että hotelli löytyy (teoriassa) kaupungin kartalta. Sieltä oikeasta ylälaidasta. Matkaa kävellen keskustaan on vartin verran - tai vaihtoehtoisesti lähijunalla sen 7 minuuttia. Keskustassa kun kuitenkin ollaan, niin viereisen juna-aseman kuulutukset ja ohisingahtelevat junat kuuluvat luonnollisesti pakettiin. Läpi vuorokauden.

Fakta 4
Kööpenhaminasta löytyy monia tautisen hyviä ruokapaikkoja - vaikkei me edes käyty opaskirjaamme merkityissä, niissä suosituissa. Turkkilainen shish kebab (ravintola Topkapissa Gammel Kongevejillä), aitoitalialainen sardellipizza (La Vecchia Signorassa, löytyy mm. Tivolista) ja paikallisten herkku eli smørrebrød (esimerkiksi ravintola Amadeus, Store Kongensgadella) hakevat vertaisiaan - kauempaakin. Kaupunkilomailuun kuuluvien urheilusuoritusten [eli ulkona (konkreettisesti) syöminen vaikka kaatosateella] olosuhteet on kuitenkin tehty miellyttäviksi - lähes jokaisesta korttelikapakasta löytyi terassilta niin lämmittimet kuin paksuja vilttejäkin.

Fakta 5
Vajaat viisi päivää on mitä erinomaisin mitta TKL:lle. Ehti kipitellä ympäri kaupunkia, kaikessa rauhassa - ilman sen suurempaa huolta siitä ehditäänkö kaikkiin tarpeellisiin kohteisiin. Viidessä päivässä saa myös mukavan lomarutiinin päälle - aamutoimet sujui sutjakasti ja lounaspaikkoja etsittiin kuin yhteisestä sopimuksesta. Viidessä päivässä ei myöskään ehdi tapella verissäpäin, eikä edes kimpaantua jatkuvaan yhdessäoloon. Ainakaan kunnolla.

Fakta 6
Kristianiaan kannattaa ehdottomasti mennä vain ja ainoastaan vanhempiensa seurassa. Mene ja tiedä kummalla osapuolista oli suurempi houkutus ostaa tuliaisiksi joka ikisessä kadunkulmassa myynnissä ollutta oreganon-näköistä tavaraa. Mutta toisen läsnäolo piti houkutukset kurissa - kuka sitä nyt viisikymppisenä hasatötsyissä esiintyisi, tyttärensä nähden...?

ps. Teknologiarajoittunut minäni (joka ei siis omista digikameraa eikä -boksia) pahoittelee kännykamerakuvien huonoa laatua. Parempi huono kuvakin, kun ei kuvaa ollenkaan..?

2 kommenttia:

Tirris kirjoitti...

Tyttöjen Kaupunkiloma=KTL

Onko mun logiikassa joku vika, vai ;)

Kirsi kirjoitti...

Oi, tuota samaa mietin minäkin - ja korjasin lyhennelmän oikein ainakin yhteen kohtaan.

Mii veri sori - ei ole enää näkökyky (tai hahmotus- for all that matters) entisensä. Hihihi.