torstai 19. heinäkuuta 2007

Tilastopolkka

Onpa ollut blogityhjiötä elämässä - jotenkin sellainen fiilis, ettei ole oikein mitään kunnollista sanottavaa. Loma on siis viimeistä päivää vaille valmis ja kohtsillään pitäisi taas muka orientoitua työ- ja tsadilaiselämään. Jännittävää. Tai ei oikeastaan edes ole. Rutiini (niin lomailussa kuin Kallion kulmillakin) on melkoisen samanmoinen - aamulla pitää herätä ja päivä puuhastella erinäisten asioiden parissa, ja illalla sitten sammuu sänkyynsä kuin saunalyhty. Oli loma eli ei.

Annoin aiheesta eilen myös lausunnon tilastokeskuksen työvoimatutkimukseen. Joku ystävällinen täti soitti ja halusi tietää noin kaiken mun tänhetkisestä elämästäni [ai miten niin meikkis olisi helppo kohde puhelimarkkinoijamurhamiehille?] Kertoilin hälle sitten iloisesti tänhetkisestä työtilanteestani, kotini sijainnista, koosta ja tyylistä [siis sen, että kyseessä on kalliolainen vuokrayksiö, ei niinkään valitsemastani sisustustyylistä], minkämoisen verkoston kautta olen viimeisen kuuden kuukauden aikana etsinyt töitä [heh, itseänikin nauratti, kun tajusin lähettäneeni peräti kolme työhakemusta. Ai miksiköhän ei ole uutta duunipaikkaa löytynyt...?]. Lisäksi juttelimme työpaikasta, työtunneista sekä vuokrani suuruudesta.

Sepusteltuani siis koko tänhetkisen elämäni tiukkoina faktoina (ja ilmeisesti myös tilastoitavassa muodossa) tälle ystävälliselle naishenkilölle, hän kertoi kommenttieni edustavan kolmeasataa ikäluokkani jäsentä. Anteeksipyyntö siis vaan kaikille elämässään paremmin menestyville 28-vuotiaille, ilmeisesti helsinkiläishahmoille. Teidät on nyt sitten allekirjoittaneen toimesta luokiteltu yksityisen sektorin kansainvälisiksi projektityöntekijöiksi, jotka etsivät töitä (netistä ja lukevat lehti-ilmoituksia) syystä d: muu. Lisäksi teidän kontollenne sälytettiin myös keskikokoinen vuokra-asunto kerrostalossa ja ilmeinen tyytyväisyys opiskeluvapaaseen elämään. Nih.

Hoksasin juuri, että jäi se lupaamani kesälukemistopolkkaus tekemättä silloin alkulomasta. Kirjailen ajatuksiani ehkä ylös viikonloppuna - ja mahdollisesti tänne intterwebin aalloille siis heti alkuviikosta. Tai sitten en.

Ps. kun ilmeisesti on kovin trendikästä esitellä uusia bloggaajia omalle yleisölleen, niin tässäpä mun kontribuutioni. Empan mies muutti Malawiin kesäkuun puolivälissä - ja tässäpä hänen ajatuksiaan elosta Afrikassa. Jännittäviä juttuja, ainakin omiini verrattuina!

Ei kommentteja: