tiistai 14. elokuuta 2007

What would Paris do?

Pesin uunin perjantaina. Se on jo pidempään haissut vähän rasvalle - ja siispä koukkasin kookaupan kautta ja hankin pullon kookaksärrää. Suhhuuttelin ainetta uuniin ja -luukkuun, ja annoin sen vaikuttaa yhden Oprahin ja vessanpesun verran. Peseskellessäni vaahtoavaa myrkkymönjää pois uunista satuin ilmeisesti nojaamaan luukkuun vähän turhan voimallisesti - minkä seurauksena uuninluukun oikea kannatin nuljahti pois paikaltaan. Aiheuttaen siis sen, että luukkua oli täysin mahdotonta saada enää kyseisestä asennosta kiinni.

Viiden minuutin väkertämisen jälkeen myös allekirjoittaneen päässä jokin nuljahti pois paikaltaan: ihan käsittämätöntä frustraatiota aiheuttaa moinen epäonni uunibisneksessä. Mä nuljutin ja nostelin ja keikutin ja vääntelin kaiken maailman vipuja ja vipstaakeja - sillä lopputuloksella, että se saatanan luukku irtosi kokonaan koko uunista. Perkele.

Tässä vaiheessa, vanhana uuniasiantuntijana, olin kyllä täysin tietoinen siitä, että ko. luukun kuuluu olla irrotettavaa mallia (sillähän se mun edellisen kämpän uuni saatiinkiin nostettua omaan koloonsa aikoinaan). Se vaan, että kuka kertoisi yksinasuville sinkkunaisille millä helvetin ilveellä irronneen uuninluukun sitten muka saa takaisin paikalleen...? Ei tiennyt äiti, ei sisko ratkaisua moiseen - eikä myöskään kaikkitietävä YFU-ystäväkään. Seuraavina listalla ovat Kallion pienkone- ja -eläinhuollot.. We'll see what they have to say about this all :).

Siihen saakka mun kodissani toimiikin ehkä universumin ainoa kiertoilmauuni, joka kierrättää ilmaa uuniini rappukäytävästä, olohuoneesta ja kylppäristä asti. Melko vinkeän näköinen kapistus - jonka lämmittäminen esimerkiksi pitsakäyttöön varmaan tuhlaisi sähköä pienen ydinvoimalan verran. Puhumattakaan, että allekirjoittanut tulisi ehkä samalla paistetuksi. Mutta, but: jos jollain on luukunnosto-ohje takataskussaan, niin saa soittaa. Vaivanpalkaksi saisi ehkä yhden muffinsin. Ainakin.

Illalla Kanye Westiin. Iltapäivälehtien mukaan häiskä on myös valmistautunut illan keikkaan useammalla kortsupaketilla. Kokoa large. Tervemenoa siis bäksteitsille, kaikki nuorisolaiset.

5 kommenttia:

L kirjoitti...

Erinomaiselta maistoivat myös naapurin uunissa valmistellut herkut;)Terveisiä kirjapiirin yksimieleisesti hehkuttamalle überhottis Tommy L:lle, jos satutte näkemään sen lavalla illalla...

Vesikeksi kirjoitti...

Argh! Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin hajoilevat kamat!!! (Olenhan itse räjähdellyt kyseisistä asioista useampaankin otteeseen.)

Tässä vaiheessa Kirsukka tarvittaisiin se poikaystävä, joka on kaikkien alojen ammattilainen. Automekaanikko, uuninhuoltaja, tietokonenörtti, muuttomies, poliisi... ja tietysti - eikä lainkaan vähäisimpänä vaatimuksena - rakkauden ammattilainen!

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän kuulostaa täysin vuokra-aviomiehen hommilta http://www.iltalehti.fi/perhe/
200701225630885_pr.shtml ... (sori, toi ei mahtunut yhdelle riville...)

Mari kirjoitti...

Jos se on tarkoitettu irroitettavaksi, paikalleenpanon pitäisi olla yksinkertaista. Kyllä hani. Olet vain liian hermona. Tässä on hiukan liian vähän tietoja - jos saat kuvan, paiskaa se mun sähvöpostiin marichief ät keemail kom. Jos et, kerro edes ovatko kiinnikevipstaakit / ulokkeet a) luukussa vai b) uunissa kiinni. Kyl se siit.

Kirsi kirjoitti...

Vesikeksi: vittuiletsä..? *reps* Mä melkein pyysin homie-Kanyen hellankorjauspuuhiin. Mutten silti ihan kuitenkaan. Pitäisi soittaa koljaamolle, kun jaksais.

Ja mari: ne kiinnikkeet on siis siinä luukussa, ei hellassa. Kaksi erillistä (molemmilla puolin), toinen pitkä ja jäykkä - ja toinen sellainen nivelletty lyhyempi... [mä oon niin väsynyt ja tilassa, että noi termiitit kuulostaa kaikelta muulta kuin uuninluukkukamalta, muahahah]. Any suggestions...?