tiistai 2. lokakuuta 2007

Salalukija

Vaapuin eilen kotiini Hakaniemen sokkarin kautta, kun jääkaappi huusi hoosiannaa pelkän valon ja sinappituubin voimalla. Kilttinä consuelana leikin vihannestiskin antimilla, kun inttikundi (iltalomillaan?) lehtihyllyllä kiinnitti huomioni. Poika vihelteli mennessään ja oli muutenkin niin muina naisina (eli muikkuina) liikenteessä, että moinen oleminen tosiaan oli vähän turhankin selvää.

Koska luonnollisestikin epäilen ihmisistä aina sitä kurjinta, olin ihan vakuuttunut että poika etsii itselleen armeijaan aikuisviihdettä lämmikkeeksi. Ainoastaan kysymys siitä, noinkohan kalluja ja jalluja on tosiaan myynnissä sokkarin lehtitiskissä jäi vaivaamaan mun mieltäni - kunnes sain epäilyilleni vahvistusta. Poika oikeasti kurkki molempien olkiensa yli vaivihkaa (ja ilmeisesti mun pälyilyni tomaattitiskin takana ei aiheuttanut sen suurempia reaktioita), ennen kuin nappasi lehtihyllystä aviisin käteensä...

Meinasin tikahtua tikkariini, kun havaitsin kaiken toiminnan kohteena olleen lehden: lokakuun Cosmon. Jopa on häveliäiksi kakstuhattaluvun inttikundit menneet, kun ei edes rietastelevaa Cosmoa kehdata tuosta noin vaan kaapata kainaloon lukijaisiksi. Mielenkiintoista olisi enää saada selville, lukiko poju suurimmalla mielenkiinnolla Rihannan tanssitreeneistä, "Simsalabim, olet sinkku"-juttua vaiko kenties sitä vakiopalstanakin tunnettua Sutra-osiota..? Ja kysymys yleisemmällekin tasolle: onko Cosmosta tullut aikakautemme Regina - jota kaikki kai joskus on lukeneet, mutta kukaan ei koskaan ole kehdannut myöntää ostaneensa..?

Marssittiin molemmat kuin ankanpojat jonossa kassan kautta ulkoilmaan. Mulla oli muovikassieni täytteenä erilaisia eineksiä, poika puolestaan nappasi vielä lontoonrae-suklaatiakin lukunautintoaan täydentämään. Täytyy vaan toivoa, että hän sai asiansa (whatever they may be) suoritettua ennen kasarmille paluuta - ihan hirveästi kun ei moisilla tuliaisilla tuota sotauskottavuusindeksiä kohoteta...?

Live and learn.

2 kommenttia:

kaisa kirjoitti...

Ehkä sen tyttöystävällä oli "ne"

Kirsi kirjoitti...

Aah, totta. Mikä tekisikin pojusta täysin suloisen ja huomaavaisen nuoren miehen. Silti käytöksen olis pitänyt olla huomattavasti pelimiehempää - tuollainen pälyily kun omiaan herättämään kaikkien [lue: vanhapiika-kirsuseinien] epäilyt.