tiistai 13. marraskuuta 2007

Rikki, osa kaksi

Mä olen kyllä sellainenkin teknologinen hirviö, että aina välillä oikeasti pelottaa. Olen nyt lähes vuoden asunut uutta kotiani Kalliossa, johon ystävällinen vuokranantajarouva meni ja osti uuden jääkaapin vain päiviä ennen muuttotoimenpiteitäni. Mikäs tässä on ollut asuessa - lähinnä usein yöaikaan [jolloin valo on ihanaisesti kajastellut suljetun oven läpi] on tullut mietittyä, kuinka järjetöntä tuhlausta on pitää valoja päällä jääkaapissa myös oven ollessa kiinni..

Ajatuksenjuoksuni meni siis viime viikkoon asti kutakuinkin sitä rataa (ja tämä kaikki siis mahdollisimman narisevalla äänellä), että "kyllä nykyajan nuoriso on pullamössöstä vielä asteen ameebammaksi muuttunut, kun ei edes jääkaappiin uskalleta päästää pimeyttä. Jotta on sitä aikoihin eletty, kun valot vaan yötä päivää kirkkaana loistavat ja perunatkin vihertyy, kun ei koskaan edes pimeys laskeudu.. Ei vaan ennen vanhaan [eli edellisessä jääkaapissani] moinen kyllä ollut sallittua tai suotavaa!" Eräät elintarvikkeet myös mielenosoituksellisesti korisivat kevään ja kesän ajan henkitoreissaan jääkaapissani - lähinnä kai pottutytöt ja -pojat sietävät valoa hyvin huonosti. Ja ilmeisesti yöaikaan lypsetty maitokin preferoisi olemukselleen pimeyttä..? Mene ja tiedä.

Joka tapauksessa tuossa viikonloppuna, kun yöllisellä pissireissullani koikkelehdin ympäri yksiötäni (jääkaapista hohkaavassa valossa, luonnollisesti) avasin jääkaapin oven ja kas: siinähän sitä on termostaatin vieressä sellainen pyöreä namiska, joka sen valon sammutti. Noin vaan, suit sait. Käsittämätöntä.

Olen siis tosiaan lähestulkoon vuoden verran kiroillut kyseistä (valtavan laajaa ja hämmentävää) ilmiötä - eikä tullut pieneen mieleenkään kokeilla pienen, pyöreän napin painamista.

Julistan itseni maailman toiseksi eniten teknologiarajoittuneeksi ihmiseksi. Cast your votes now!

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Toisaalta voi olla myös ihan turvallista pitää valoja siellä kaapissa. Ties mitä luvatonta perunat ja porkkanat keskenään keksivät. Juovat vielä sun minttuviinan poies yön tunteina!