maanantai 12. marraskuuta 2007

Voisko talvi tulla yöllä?

Olen mahdottoman innokas talvi-ihminen. Tykkään siis pakkaslumen narskeesta kenkien alla, huurteen kirkastamista puunoksista, höyryävästä hengityksestä ja pakkasenpuremista poskista - sekä siitä huikaisevan kirkkaasta valosta, jonka valkoinen maa luo ympärilleen. Mutta. But. En voi sietää nykyisen asujamistoni käsitystä talven tulosta: täällä sataa loskaista, jäätävää, märkää vettä päivästä toiseen! Housunpuntit ja varpaat on jatkuvasti märät, villakangastakki huutaa hoosiannaa vesisateessa, ihmisten yleinen alakulo (jos mahdollista) tarttuu lähestulkoon pisarakontaktista - ja mikä parasta: tätä riemua kestää aina tuonne helmikuulle saakka.

En ala.

Ehdotuksenani eduskunnalle (tahi jollekin muulle lakeja ja asetuksia säätelevälle taholle) kuuluukin siis seuraava: voisiko nyt jumalauta joku päättää, että talvi saa tulla vaan öisin - ettei mainitsemistani lieveilmiöistä tarvisi kärsiä niinä vähinä hereilläolon tunteina? Siis niin, että yöaikaan räiskisi taivaalta märkiä rättejä, kissoja, koiria ja vaikka hiekkasäkkejä - ja aamulla valtakunnassa puolestaan olisi kirpsakka pikkupakkanen ja valkea maa..?

[Toinen eduskunta-aloitteeni tulee koskemaan ryöstöpalkattujen kauppat. ylioppilaiden & hyväntekeväisyystyöntekijöiden palkkakuoppaa. Meinaan aloittaa asian puolesta konttaamisen ja muut mielenilmaukset tuossa Vuorikadulla heti kun muilta töiltäni ehdin. Eli ehkä seuraavassa elämässä. Mutta on se nyt jo jukolauta kumma, että hoitsujen, alkon henkilökunnan, aateekooihmisten sun muiden palkkataistelun puolella on vaan prinssi ja puolet valtakunnasta - eikä ketään kiinnosta meidän fiksujen mutta filmaattisten, pätevien koordinattorikuningattarien alipalkkauksen uusimmat tuulet. Perkele.]

Ps. Big Brotherissa oli kivvaa, vaikka Jarkko ei pudonnutkaan. Paskuus. Sen sijaan skuuppina voidaan kertoa, että Pimiänvvappu niisti nenänsä ainakin yhdesti mainoskatkolla - ja että (get this): se auto, johon se pudonnut raijataan valtavalla kiireellä heti haastattelun päätteeksi ei todellakaan lähde yhtään mihinkään sieltä studiosta. Farbodkin veivattiin välittömästä autosta ulos (siitä toisen puolen ovesta) ja jonnekin takahuoneeseen kavereitaan odottelemaan. Eli se siitä "sullaonnythirviäkiireklauskoohonjuomaantätäskumppaa" -hölinästä.

Pps. Se studio oli myös niin pieni, että ei sieltä mihinkään millään autolla olisi päässytkään. Lankuista tehtyjä penkkejä, kolmessa rivissä. Ja yleisöä maksimissaan sata henkeä/kerta.

Ei kommentteja: